AcasăSOCIALÎn disperare de cauză, o femeie a sunat la 112, din spital,...

În disperare de cauză, o femeie a sunat la 112, din spital, pentru a cere ajutor! Voia să ajungă la toaletă – VIDEO

În disperare de cauză, o femeie a sunat la 112, din spital, pentru a cere ajutor! Voia să ajungă la toaletă - VIDEO (foto: jurnaldeneamt.ro)

Un caz cu totul regretabil a ajuns, joi, la urechile opiniei publice, după ce s-a aflat la ce gest a apelat o femeie în vârstă, aflată într-un spital din Botoșani, pentru a putea ajunge la toaletă, bătrâna având probleme la picior.

Despre femeie s-a aflat că, în disperare de cauză, având nevoi fiziologice, a pus mâna pe telefon și a sunat la 112, numărul unic de urgență, pentru a cere ajutor.

Bătrâna are 79 de ani. Și s-a aflat în primă fază că a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, din Botoșani, cu o fractură la femur. A fost plasată într-o zonă ”tampon” a unității spitalicești, în așteptarea rezultatului testului COVID, dat fiind faptul că s-a stabilit că necesita internare.

Problema la picior o împiedica să se descurce singură pentru a ajunge la baie. Iar când a avut nevoie la toaletă, femeia ar fi strigat de mai multe ori personalul de pe secție, doar că nimeni nu i-ar fi venit în ajutor, conform monitorulbt.ro. Atunci a ales să sune la 112.

”Nimeni nu o băga în seamă”

Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a declarat un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă, citat de sursa menționată.

Așa s-a ajuns ca, în cele din urmă, cadrele medicale de pe secţie să fie apelate chiar de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat pentru a ajunge la grupul sanitar.

Explicații din direcția spitalului

S-a aflat și o primă reacție din partea unității spitalicești. După ce a precizat că femeia a fost internată pe secția ”tampon”, în așteptarea rezultatului testului COVID RT-PCR, după ce rezultatul a fost negativ, pacienta fiind transferată la Secția Ortopedie, unde se află internată și la această dată, purtătorul de cuvânt al spitalului a anunțat, joi, într-o intervenție telefonică, la Antena 3, că ”la nivelul spitalului nu este înregistrată nicio sesizare, reclamație până în momentul de față”.

Conducerea unității a dispus o analiză și, în urma acestei analize, putem să venim cu un comunicat în acest sens”, a mai declarat Ioan Asaftei, la postul TV amintit.

280 afisari

3 COMENTARII

  1. De vreo-30 -20 de ani daca esti internat in spital si ai nevoie de ajutor, infirmierele nu te ajuta absolut deloc! Singura solutie e sa ai o ruda linga tine. Așa a fost și in cazul meu. Internat fiind dupa un accident ,am avut nevoie de o ruda sa stea cu mine in salon 3 zile pina am putut sa ma deplasez singur. Bine ca mi-au zis infirmierele sa sun o ruda sa ma ajute ca ele n-au așa ceva in fișa postului.La spital de stat unde eram asigurat.

    • Chiar asistentele medicale au in fisa postului ingrijirea bolnavului ….la pat !
      De la tratament medical la toaleta bolnavului la ….pat !

  2. Unde ati vazut oameni buni ca pentru 4000 de lei pe luna o asistenta sau o infirmiera sa fie toata ziua la „cheremul”bolnavilor super pretentiosi ??? Bolnavii, n-au decat sa se „administreze” singuri, ca de aia au venit in spital, ca daca nu puteau stateau acasa nu mai deranjau „munca” plina de privatiuni a personalului sanitar. Nu sant rau, dar am fost internat vara aceasta intr-un spital si doamne, multe am vazut. La final, pana si medicul s-a mirat foarte tare ca nu m-am infectat cu creo bacterie traitoare in „triburi” serioase in spitalele romanesti. Ce sa facem, nu ne putem trata toti la Viena…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger