AcasăSOCIALÎn ce condiţii va creşte vârsta de pensionare, în România. Anunţ de...

În ce condiţii va creşte vârsta de pensionare, în România. Anunţ de la ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

pensionari

Guvernul nu exclude chiar total creşterea vârstei de pensionare, în România. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat condiţiile în care s-ar putea produce acest lucru.

Vârsta de pensionare ar putea să crească doar dacă ar exista aceeași creștere și în ceea ce privește speranța de viață.

Românii primesc o garanţie

Simona Bucura Oprescu susține că românii beneficiază de garanția că vârsta de pensionare nu crește arbitrar.

Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul, adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață.

Deci, doar în cazul în care crește speranța de viață, va crește și vârsta de pensionare. Ceea ce este o garanție a noastră.

Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial. Cel puțin, în ceea ce ne privește, am făcut tot ceea ce ține de noi, de așa manieră încât să vedem specificul României.

Și exact asta le-am explicat celor de la Comisia Europeană. Ei bine, în România, ne dorim să nu avem creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare sau să venim noi arbitrar cu asta„, a spus ministrul Munncii la Digi24.

Pericol să crească vârsta la 70 ani

Conform unor specialişti economici, exista pericolul ca Guvernul să aducă vârsta de pensionare la 70 ani.

Am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Fiecare dintre noi constatăm care este speranţa de viaţă astăzi.

Ceea ce este important să facem este să contribuim de aşa manieră încât speranţa de viaţă să fie mai mare şi să ştiţi că asta vedem inclusiv din pensii, din păcate. Pot să le spun românilor că, în acest moment, vor ieşi la pensie la 65 de ani”, a mai punctat Simona Bucura Oprescu.

author avatar
Andrei Ștefan