AcasăSOCIALÎn ce condiții ai voie să mergi fără mască pe stradă. Precizările...

În ce condiții ai voie să mergi fără mască pe stradă. Precizările ministrului de Interne

Lucian BodeÎn ce condiții ai voie să mergi fără mască pe stradă. Precizările ministrului de Interne

Purtarea măștii de protecție a redevenit oficial obligatorie în spațiile deschise, dar în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie.

După ce a oferit lămuriri cu privire la condițiile în care se impune purtarea măștii de protecție în spațiul public, ministrul de Interne, Lucian Bode, a revenit cu explicații.

Oficialul susține că masca nu este obligatorie pe stradă, într-o situație. „Cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție”, a declarat Lucian Bode la Antena 3.

Bode recomandă ca regulile să fie respectate și de copii

Toate regulile, însă, vor trebui respectate și de către copii.

„Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu.”, a explicat ministrul de Interne Lucian Bode.

author avatar
Andreea Vlad