AcasăSOCIALÎn așteptarea metroului, locuitorii din Drumul Taberei "se bucură" de o pildă....

În așteptarea metroului, locuitorii din Drumul Taberei „se bucură” de o pildă. Cu ciorba și iaurtul

Premierul Orban, însoțit de ministrul Bode

Oamenii care locuiesc în cartierul Drumul Taberei așteaptă de câțiva ani buni, deja, să poată folosi metroul – mai exact, magistrala 5 – pentru a ajunge în diferite zone ale Capitalei.

Așteptarea lor nu se încheie în această lună, cum se spusese. Premierul Orban și ministrul Bode, de la Transporturi, au fost luni pe șantier, să vadă cu ochii lor ce se mai întâmplă cu lucrările.

După vizită, prim-ministrul s-a ferit să dea un termen concret până la care se vor finaliza lucrările la magistrala 5. A oferit, în schimb, o vorbă din popor. „Cine se frige cu ciorbă suflă şi în iaurt. Când va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil”, a fost auzit spunând Ludovic Orban.

Premierul a adus în discuție două chestiuni ce trebuie puse la punct. „De fapt, sunt două probleme tehnice. Din păcate, nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare, ci este vorba de o săpare manuală, care se datorează unei specificităţi a terenului şi a unor sisteme care trebuie puse la punct. (…) După părerea mea, tehnic se poate realiza în decurs de o lună jumate, maxim două”, a încercat să lămurească șeful Executivului.

Ludovic Orban a pus accent pe capitolul siguranței pasagerilor care vor circula cu metroul pe această nouă magistrală. „Acesta este lucrul cel mai important: siguranţa călătorilor este cea mai importantă, faptul că s-a investit în această magistrală de metrou şi această magistrală de metrou și ea va fi la dispoziţia cetăţenilor în cel mai scurt timp posibil, atunci când din punct de vedere tehnic nu va exista niciun fel de risc”, a subliniat premierul.

author avatar
Cristina Stefan
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger