AcasăSOCIALImpresionant! Trei copii au primit o nouă șansă la viață. Decizia luată...

Impresionant! Trei copii au primit o nouă șansă la viață. Decizia luată de părinții unei fete de 15 ani decedate într-un accident rutier la Cluj

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

Dincolo de durerea de neimaginat prin care trec, după ce și-au pierdut copila, în urma unui cumplit accident rutier, părinții unei adolescente au ales să facă un gest impresionant, pentru care cuvintele, oricât le-am căuta, sunt puține. Așa s-a ajuns ca alți trei copii – unul de 8 și alți doi în vârstă de 14 ani – să primească, practic, o noua șansă la viață.

Cazul a ajuns la urechile opiniei publice în urma unul anunț venit în seara zilei de joi, 17 februarie, de la Agenția Națională de Transplant. Așa s-a aflat despre decizia familiei fetei de 15 ani, hotărâre care a schimbat, practic, destinele altor trei copii. Aceștia din urmă au primit șansa la viață în urma unor transplanturi de ficat și, respectiv, de rinichi.

„Un destin frânt brusc şi mult prea devreme, la doar 15 ani, salvează viaţa altor 3 copii!
Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil.

Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme”, anunță reprezentanții ANT, pe pagina oficială de Facebook a Agenției.

Îngerul salvator

O fată de 14 ani a fost operată, în cazul ei fiind vorba despre un transplant de ficat. Alți doi copii, unul dintre ei în vârstă de 8 ani, au fost salvați ca urmare a unui transplant renal. Echipe medicale complexe au participat la acest efort comun menit să îi ajute pe cei trei copii pacienți care au primit șansa venită grație gestului impresionant al celor doi părinți greu încercați de viață, ai adolescentei a cărei viață a fost curmată de acel accident rutier.

foto: Facebook/Agentia Nationala de Transplant

„Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant.

Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop”, a mai transmis sursa citată.