AcasăSOCIALImaginile filmate în trafic, cu camere de bord, NU vor fi bază...

Imaginile filmate în trafic, cu camere de bord, NU vor fi bază pentru amenzile date șoferilor. Află motivul!

Imaginile filmate în trafic, cu camere de bord, NU vor fi bază pentru amenzile date șoferilorUn şofer BEAT a transportat elevi cu microbuzul, în Dolj. Ce au mai descoperit poliţiştii

Nu o dată imaginile surprinse de camerele de bord ale autoturismelor s-au dovedit utile în lămurirea unor situații apărute în trafic, dar și pentru stabilirea condițiilor în care s-au produs accidente de circulație.

Iar în ultima perioadă, s-a tot vorbit despre schimbarea Codului Rutier și despre prevederile menite să sancționeze șoferii agresivi în trafic.

Mai nou s-a aflat că aceste camere de bord, pe care foarte mulți șoferi le-au instalat tocmai în ideea de a avea o dovadă video, în cazul în care se întâmplă vreun eveniment neprevăzut în traficul rutier, nu prea mai au utilitatea scontată. Și asta pentru că Parlamentul a respins definitiv legea care ar fi permis poliţiştilor să dea sancțiuni contravenționale în baza înregistrărilor video surprinse în trafic.

Astfel că filmările din trafic, făcute cu camere instalate la bordul autoturismelor, nu vor putea fi folosite ca bază pentru amenzi. Ci doar dacă polițistul constată direct o anume faptă.

„Sesizările venite din partea participanţilor la trafic pot să conţină un grad mare de subiectivism”

Se merge pe ideea că nu se poate verifica autenticitatea imaginilor surprinse cu astfel de dispozitive.

„Sesizările venite din partea participanţilor la trafic pot să conţină un grad mare de subiectivism, să aibă un substrat vindicativ. Nivelul actual al tehnologiei informatice ar permite cu uşurinţă alterarea unor înregistrări video. Prin realizarea de montaj astfel că s-ar crea premiza sancţionării abuzive şi nelegale în contextul în care poliţiştii rutieri nu deţin atribuţii ori competenţe în certificarea veridicităţii acestor înregistrări video”, se precizează în motivarea parlamentarilor.

author avatar
Andrei Coman
553 afisari

1 COMENTARIU

  1. Şi în câte cazuri a fost dovedită alterarea înregistrărilor video efectuate cu camerele de bord ale reclamanților??? Nu cumva altul e motivul înlăturării acestor înregistrări video?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger