AcasăSOCIALȘOCANT! Au sărit să bată salvamarii pentru că le-au spus să nu...

ȘOCANT! Au sărit să bată salvamarii pentru că le-au spus să nu intre în apă, la Eforie! – VIDEO

De cele mai multe ori, turiștii care vin pe litoral – în concediu sau doar în weekend – nu concep să nu intre în apa mării, pentru a face o baie. Doar că sunt situații în care valurile sunt prea mari sau sunt curenți puternici, iar scăldatul în mare poate fi foarte periculos. Așa că apar cazuri în care salvamarii au ceva de furcă pentru a-i convinge pe turiști să respecte steagurile arborate, care indică potențialul risc.

Recent, un veritabil scandal – în care s-au împărțit și ceva pumni – a avut loc pe o plajă din Eforie Nord, scenele desprinse parcă dintr-un ring de lupte derulându-se chiar în buza mării.

Mai mulți turiști din Eforie Nord s-au luat pur și simplu la bătaie cu câșiva salvamari. Nemulțumirea ar fi pornit de la faptul că oamenii n-ar fi fost lăsați să intre în apa mării, fiind pericol de înec.

Imagini cu bătaia de pe plajă

Scandalul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar aflat pe skijet și apoi totul a escaladat rapid, potrivit Digi24.

Ce a urmat a fost surprins în imagini. Și sunt cadre ce par desprinse dintr-un ring de lupte. Conflictul s-a extins după ce au intervenit și alți bărbați de pe plajă, iar în ajutorul salvamarului au sărit și alți colegi de-ai acestuia. S-a lăsat cu pumni și îmbrânceli. Bătaia generală s-a derulat până în apa mării, sub ochii celorlalți turiști aflați la plajă.

Recomandările ISU pentru turiștii aflați la mare

Vă amintim că marți a fost Cod galben de vânt pe litoral. Ca urmare, scăldatul nu a fost permis. Luni, au fost momente dramatice la Mamaia. Trei oameni au murit după ce s-au înecat. „Doar astăzi pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța au intervenit pentru salvarea a 9 persoane de la înec. Din păcate însă, 3 persoane nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate”, au transmis, luni, 14 august reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru a fi evitate asemenea tragedii, cei de la ISU au făcut apel la oameni să respecte câteva reguli, inclusiv să respecte „întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor”, dar și să nu lase niciodată „copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici”.

383 afisari

9 COMENTARII

 1. Cine vrea să riște sau să moară e treaba lui nu a salvamarilor. Se ridică steagul, toată lumea-l vede, cum văd de asemeena că Marea e cum e, și gata.
  Din păcate salvamarii, de cele mai multe ori, sînt niște golani cărora li se dă liber la bătut joc de oameni. Ce au mușchii și tatuajele cu scosul din apă al unuia ce-i pe cale să se-nece?
  Dar peștele de la cap se-mpute. Mai crede cineva că lucrurile în această privință au ajuns unde-au ajuns de la sine?

  • Am văzut personal atitudinea exagerată și limbajul grobian pe care îl au „salvamarii”.
   Când ridică steagul roșu nu ai voie să atingi deloc marea, nici măcar la mal, până la glezne… , că intră d-lor in sevraj. Cum dreak să nu-i ia la bătaie…

 2. Recomandarile nu trebuie respectate. Recomandarile nu sunt obligatii si au titlu informativ. Este la latitudinea turistului daca respecta sau nu „recomandarile” salvamarului… Salvamaru si-a facut datoria cand a facut recomandarare, turistul decide daca o respecta sau nu…

 3. Foarte bine le-au facut salvamarilor. Nu salvezi omul cu forta. Daca vor sa intre in apa pe furtuna sa o faca pe raspunderea lor. Nu vine nimeni sa-i salveze! e steagul rosu arborat? PA! Fara comentarii scandaluri si discutii!

 4. Trebuia sa ii atraga atentia.
  Nu voia sa inteleaga, sa lase omu’ sa -si incheie viata cum vrea.
  E nevoie de o reglementare si pentru salvamari, sa nu isi bata oricine joc de cel ce isi risca viata sa il salveze pe cel cu IQ mic.

  • Nu ti-a cerut nimeni sa salvezi bai iqmare. Daca l-ai avea mare ai sti ca nu salvezi omul contra vointei lui. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

 5. ne-am amintit de aia cu masca,masca!
  de aia cu termometru:

  -blesteme grele,
  prafu sa se aleaga de ei,
  de copiii si nepotzii lor!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri