AcasăSOCIALImagini incredibile! Au prăjit mici într-o sală de clasă! Director: „A fost...

Imagini incredibile! Au prăjit mici într-o sală de clasă! Director: „A fost o chestiune tipică adolescenților”

Imagini incredibile! Au prăjit mici într-o sală de clasă! Director: „A fost o chestiune tipică adolescenților” (foto: captură video ebihoreanul.ro)

Dacă tot a venit primăvara, nu sunt puțini cei cărora le-ar surâde ideea să iasă la un grătar sau la o terasă și să mănânce câțiva mici. Ce se întâmplă, însă, când unor elevi le trece prin gând să prăjească niște mici într-o sală de clasă? Întrebarea nu e cu totul întâmplătoare, dat fiind un caz ajuns în prima zi a acestei săptămâni la urechile opiniei publice.

O situație mai greu de închipuit, mai ales într-o sală de clasă, surprinsă și în imagini, a ajuns și în atenția conducerii unui colegiu din Oradea, fiind începute unele verificări.

E vorba despre Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea și despre imagini ce ar fi fost postate pe TikTok, fiind făcute publice de către jurnaliștii de la ebihoreanul.ro. Directorul unității de învățământ, Daniel Negrean, a făcut primele precizări despre această situație ieșită din tipare.

S-a întâmplat acum vreo două săptămâni, a fost o chestiune tipică adolescenților, care vor să impresioneze pe anumite rețele de socializare și au adus un grill la școală”, a declarat, luni, directorul Colegiului, pentru sursa citată.

Director: „S-au organizat, au luat o tavă de mici (…) și cartofi prăjiți de-acasă”

Tot de la directorul colegiului orădean s-a mai aflat, referitor la clasa în care s-a petrecut episodul, că e una de a XI-a, cu specializare Turism și Alimentație Publică. Oficialul unității școlare a explicat că elevii au adus la școală un grill, dar și o tavă cu mici. Și niște cartofi prăjiți. Un meniu complet, ca la terasă, s-ar putea gândi cârcotașii.

„Am avut o săptămână de promovare a specializărilor școlii, cu un târg al specializărilor și vizite ale elevilor de clasa a VIII-a, iar elevii din această clasă s-au gândit să facă mici la școală. Ei s-au organizat, au luat o tavă de mici, au adus grill la școală și cartofi prăjiți de-acasă”, a mai pus Daniel Negrean.

Ar mai fi de precizat că deja s-au luat măsuri la adresa unor elevi, după această situație. Conform precizărilor directorului, atât elevul care a filmat scena, cât și cel care a prăjit micii au fost sancționați cu mustrare și scăderea notei la purtare.

De asemenea, se au în vedere și eventuale măsuri la adresa unor cadre didactice. Ajunși în vizorul conducerii sunt profesorii de serviciu, din ziua „festinului” elevilor, care, deși au simțit miros de mici pe hol, nu ar fi luat vreo măsură.  „Profesorii, care au fost indulgenți, sunt acum în situația de a da declarații. Să vedem cum îi cercetăm”, a afirmat directorul.

author avatar
Andrei Coman