AcasăSOCIALImagini impresionante. Zeci de oameni, la coadă pentru a dona sânge pentru...

Imagini impresionante. Zeci de oameni, la coadă pentru a dona sânge pentru tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova – VIDEO

sursa foto: captură video Antena3

Mobilizare impresionantă, de suflet, menită să vină în ajutorul tânărului înjunghiat zilele trecute în Grădina Botanică din Craiova. E vorba despre băiatul aflat sub atenta monitorizare a medicilor, fiind în stare gravă, și despre care oamenii au aflat că are nevoie de sânge.

Oameni de toate vârstele, din Craiova, mulți dintre ei tineri, au venit în număr mare, încă de joi dimineață pentru a dona sânge. S-au adunat cu zecile în fața Centrului de Transfuzii și au așteptat la coadă, pentru a ajunge să doneze sânge. Impresionați de cazul tânărului, au ales să răspundă apelului apropiaților băiatului de 19 ani, care au cerut ajutorul pe Internet, făcând apel la cei care pot dona sânge să facă acest gest de omenie.

Mobilizare impresionantă în ajutorul tânărului rănit

În imaginile difuzate de Antena 3 poate fi observat numărul mare de oameni care au mers la Centrul de Transfuzii din Craiova, așteptând să le vină rândul pentru a dona.

Unele dintre aceste persoane i-au mărturisit reporterului postului TV că nu îl cunosc pe tânărul care a ajuns în spital, dar că vor să dea o mână de ajutor. Iată câteva reacții ale oamenilor care au venit să doneze sânge: „Să facem un front comun să ajutăm un suflet.”

„Nu îl cunoașteam. Am aflat de la tv, de pe rețelele sociale. Am venit din propria inițiativa. Să donăm.”

„Nu îl cunosc. Mi se pare dramatic, ceva ce…n-am cuvinte. Am venit pentru ajutorul lui, pentru sănătatea lui.”.

În tot acest timp, tânărul de 19 ani, rănit grav în urma atacului din Grădina Botanică din Craiova, se află sub atenta supraveghere a medicilor, starea sa fiind gravă. Doctorii fac eforturi pentru a-l ajuta să își revină. Vă amintim că, din păcate, în urma atacului șocant din Grădina Botanică de la Craiova, o fată de 14 ani a murit, după ce și ea a fost înjunghiată.

Fata de 14 ani a murit

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au comunicat, miercuri, 28 iunie, că băiatul acuzat că i-a înjunghiat pe cei doi tineri a fost reținut.

„La data de 27.06.2023 organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:00, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova.

În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

În urma leziunilor provocate minora în vârstă de 14 ani a decedat în scurt timp, iar persoana vătămată în vârstă de 19 ani a fost transportat în stare gravă la spital.

În cauză se efectuează cercetări de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen. şi tentativa la omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. art. 188 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., în final ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen..

Prin ordonanţa din data de 28.06.2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a dispus reţinerea inculpatului minor pentru o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă”, s-a transmis într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman