AcasăSOCIALImagini greu de privit dintr-o zonă lovită de furia naturii, în Alba....

Imagini greu de privit dintr-o zonă lovită de furia naturii, în Alba. Localnic: ”Așa ceva nu am mai văzut” – VIDEO

Imagini greu de privit dintr-o zonă lovită de furia naturii, în Alba. Localnic: ”Așa ceva nu am mai văzut” - VIDEO (sursa foto: captură video Antena3)

E greu de imaginat ce poate fi în sufletele locuitorilor din zonele afectate de inundații și de furia naturii. E vorba despre oamenii care au văzut că le sunt distruse roadele muncii și agoniseala, fără să poată salva prea multe bunuri din calea apelor și a noroaielor lăsate în urmă de vremea rea.

Furtuna abătută asupra localității Cărpiniș, din comuna Roșia Montană, județul Alba, a cauzat pagube materiale însemnate – din câte se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului și difuzate sâmbătă, 17 iulie, de Antena3.

Un bărbat care are o cabană în Cărpiniș a mărturisit, pentru televiziunea de știri, că a salvat ceva mobilă de bucătărie și de dormitor. ”În acest moment încercăm să salvăm ultimele lucruri de prin casă, încercăm să ne retragem (…). Așteptăm să se tragă apele. (…) După furtună, zona a devenit inundabilă, pământul s-a înmuiat și se duce totul la vale. Presiunea e mare pe versanți și pleacă la vale”, a povestit bărbatul.

Omul spune că nu a mai fost martor la o astfel de situație. ”Așa ceva nu am mai văzut. Am mai văzut furtuni, am mai văzut ape, dar așa ceva nu, nu am văzut”, a declarat bărbatul.

Totodată, acesta a menționat că ”autoritățile au intervenit foarte prompt azi-noapte, de ieri de când s-a produs furtuna au fost aici până la deblocarea drumului național”.

Probleme mari și în comuna Ocoliș

sursa foto: ISU Alba

Au fost probleme și în Ocoliș, o altă localitate din județul Alba. De altfel, după cum au anunțat încă de vineri reprezentanții ISU Alba, zeci de salvatori au fost mobilizați de urgență pentru a interveni – cu motopompe, în comuna amintită.

”Inundații fără precedent în comuna Ocoliș

În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate.

Drumul județean DJ750G care face legătura între comuna Ocoliș si DN75 colmatat/distus pe mai multe porțiuni”, au anunțat cei de la ISU Alba, pe 16 iulie, via Facebook.

301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger