AcasăSOCIALImagini de la locul exploziei care a zguduit un bloc din Craiova....

Imagini de la locul exploziei care a zguduit un bloc din Craiova. Pompierii caută sub dărâmături eventuale victime/Mărturii ale locatarilor – VIDEO

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Au fost momente de groază pentru locatarii unui bloc din Craiova, unde s-a produs o explozie puternică, soldată cu victime. Zeci de oameni au ieșit speriați din case, în toiul nopții. La fața locului au intervenit autoritățile.

În urma deflagrației, o femeie și-a pierdut viața, iar trei persoane au fost transportate la spital.

Pompierii caută joi dimineață eventuale victime prinse sub dărâmăturile blocului din Craiova, unde un etaj s-a prăbușit după o explozie puternică, potrivit Digi24.

Femeia în al cărei apartament s-a produs deflagrația a murit. Trei vecini au fost răniți iar un al patrulea a suferit un atac de panică.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Tot joi dimineață încep și verificările menite să stabilească exact dacă blocul mai poate fi locuit.

Locatar: „A bubuit, pur și simplu cred că de la o butelie”

Speriați, zeci de oameni au ieșit, în toiul nopții, din locuințe. Apar și primele mărturii ale locatarilor din blocul afectat de explozie. Oamenii cred că totul ar fi pornit de la o butelie.

„A bubuit, pur și simplu cred că de la o butelie. Unul dintre vecini a reușit să scoată două victime iar pe cea de a treia nu a reușit să o scoată că era prinsă sub dărâmături”, a povestit un bărbat.

„Am văzut dărâmăturile, am încercat cu vecinii să vedem dacă e cineva în viață, am strigat și am început să scoatem de acolo victime”, a declarat un alt bărbat, care a și intervenit la locul incidentului.

„Am încercat să ne ajutăm unii pe alții, am strigat la vecini. Ne-am scos unii pe alții, cu copii în brațe”, a relatat un bărbat.

„Ușile s-au deschis, a căzut tencuiala, eram în pat că era o oră târzie, ne-am speriat și am ieșit afară ce să facem”, a mărturisit o femeie.

„O explozie, nu știm, noi nu avem gaze, probabil de la o butelie”, a declarat o altă femeie.

Din primele informații, pare-se că structura blocului a fost serior afectată în urma exploziei.

Autoritățile urmează să stabilească exact dacă e sigur ca oamenii să se întoarcă în apartamentele lor. Până atunci, locatarii din bloc stau la rude și la cunoștințe. Încă nu se știe exact ce anume a cauzat deflagrația, dar se așteaptă ca o anchetă să lămurească acest aspect.

DSU: S-a prăbușit o parte a etajului 1

Din informațiile făcute publice de DSU, „în urma evenimentului înregistrat în municipiul Craiova, până la acest moment 4 persoane au fost afectate, iar din nefericire pentru una dintre acestea a fost declarat decesul. Celelalte 3 victime au fost transportate la spital, conștiente”.

A fost vorba despre o explozie neurmată de incendiu la un bloc (P+1), din municipiul Craiova. A fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

„În urma evenimentului, s-a prăbușit o parte a etajului 1.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Astfel, având în vedere situația creată, la locul intervenției au fost direcționate 1 autospecială de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 container multirisc, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 3 ambulanțe SMURD și 2 ambulanțe aparținând SAJ, iar în sprijin, 1 container multidisc din cadrul ISU Olt.

Din informațiile primite la acest moment, în urma deflagrației 3 persoane sunt afectate, dintre care 1 este inconștientă.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil”, a transmis, în primă fază, DSU.

 

 

author avatar
Andrei Coman