AcasăSOCIALImagini cutremurătoare în Brăila! Paznic filmat când leagă un pacient de un...

Imagini cutremurătoare în Brăila! Paznic filmat când leagă un pacient de un pat de spital – VIDEO

sursa foto: captură video

Imagini cutremurătoare, surprinse într-un unitate spitalicească din Brăila, au devenit publice. Iar acest caz a ajuns și în atenția poliției, nu doar a conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila. Se fac anchete. 

Imaginile au fost surprinse duminică seară, în jurul orei 23:00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, potrivit jurnalbr.ro.

În imaginile apărute în mediul online se observă un pacient, un bărbat în vârstă, întins pe un pat mobil. Iar un paznic este surprins în timp ce îi leagă mâinile de marginea patului. Totul, în timp ce o infirmieră se aude spunând că omul ar fi trebuit dus „la nebuni”.

„Am copii acasă, nu stau să mai bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniți pe noi. Dar ce, aici e Psihiatrie?”, spune femeia, în filmarea ajunsă pe Internet. În tot acest timp, paznicul – „ocupat” să lege de pat mâna pacientului – pare să o aprobe pe infirmieră.

Imaginile, și în atenția polițiștilor

Imaginile în cauză au ajuns și în atenția oamenilor legii brăileni. Care s-au sesizat din oficiu și fac cercetări.

„Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că o persoană este imobilizată de angajați ai unui spital din municipiu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila este abilitat să comunice următoarele:

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către angajați ai unui spital din municipiu.

Verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și a situației de fapt”, a transmis IPJ Brăila.

Ce spune managerul spitalului

O anchetă internă urmează să se facă și la nivelul Unității de Primiri Urgențe (UPU). Între timp, șefa Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila spune că situația e „de neacceptat”.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Didi Crintea, a declarat, pentru Jurnalul de Brăila, că a trimis filmulețul medicului-șef de la UPU și va cere dispunerea unei anchete. „Voi cere anchetă fără doar și poate.

O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”, a transmis Crintea.

author avatar
Andrei Coman
351 afisari

5 COMENTARII

  1. Am vazut pacienti atat de agiati , nelegati, adusi la urgente chirurgie cu rani sangerand puternic.
    Aaistenta , o doamna blanda, nu ii putea ingriji rana , nici sa se apropie de el, fiind foarte violent.
    Doamna a avut prezenta de spirit si a fugit din incapere cand pacientul a pus mana pe o sticla grosa, de laborator, cu apa oxigenata in ea de 1 l.A spart-o aruncand dupa ea, in usa cabinetului. Daca o lovea, ii spargea capul.Evident, sange peste tot, pentru ca sangera puternic.
    Cum putea sa il ajute ?

    • e un vechi proverb din batrani sau intelepciune recent popvlara – facerea de bine e incest!

  2. Insul care a scris acest „articol” a fost vreodată într-un spital, nu de boli psihice, ci unul mai obişnuit, de boli neuro ?. Am avut nefericita ocazie să ajung într-o asemenea situație, chiar de 2 ori, cu probleme neurolocomotorii, dar conștient 100%. Ce am văzut acolo nu vezi nici măcar în filmele americane. Pacienți semiconștienți, chiar inconștienți, din diverse motive, cele mai multe temporare, dar care aveau o stare fizică relativ bună. Atacau personalul medical, o luau razna prin salon, se aplicau asupra altor pacienți aflați în stare gravă, care nu se puteau apăra de fel, unii mergeau la geam, salonul era la etajul 6, cu intenția să iasă afară, urlau, își rupeau pansamentele, că-i „supărau”, aveau halucinații și câte alte grozăvii. Personalul era foarte puțin, care trebuia să acorde asistența medicală, iar infirmierele trebuiau să facă curățenie, să ajute mulți bolnavi să mănânce, să-i schimbe, să-i spele, ba să-i pregătească pe unii pentru externare, pe alții pentru internare, și asta zi sau noapte. Și nu erau decât vreo 20 de saloane, cu câte 4-6 bolnavi fiecare. În multe din aceste cazuri s-a impus legarea de pat pentru a nu face rău altor bolnavi sau chiar lor. Pentru legat erau folosite chingi special concepute pentru așa ceva. Ori dacă există în dotare asemenea „instrumente,” ele n-au fost inventate degeaba. Așa că cei care fug după senzațional, după subiecte care prind la „public” să facă bine să stea măcar 24 de ore într-o asemenea unitate spitalicească, nu neapărat bolnav și apoi să „înfiereze cu mânie proletară” ceea ce se întâmplă acolo. Nimeni nu te leagă de dragul legatului, credeți-mă nu o făceau cu plăcere, dar decât să dea cu subsemnatul organelor de anchetă de ce s-a întâmplat, un accident, omor, sinucidere, atac asupra altor persoane, recurg și la această metodă de „potolire ” a împricinatului. Dacă-i sedează se va găsi alt „condei” care să facă mare caz și din acest lucru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger