AcasăSOCIALIeftinirea mâncării, efect INVERS: vine criza alimentară?

Ieftinirea mâncării, efect INVERS: vine criza alimentară?

supermarket

După ce se va aplica reducerea adaosului comercial, prețurile la cele 14 produse de bază ar trebui să scadă cu aproximativ 25-30%, conform procesatorilor, în urma Ordonanţei.

Până la data de 1 august absolut toate contractele trebuie să fie refăcute ca să includă noile preţuri.

Nu s-a făcut nicio evaluare de impact

Consiliul Concurenței ar fi considerat utilă realizarea unei evaluări de impact înaintea implementării Ordonanței de urgență care să evidențieze măsura în care aceasta va contribui la scăderea preconizată a prețurilor.

OUG privind combaterea creșterii excesive a prețurilor la unele produse conține măsuri „de natură a determina o criză alimentară”, se arată în avizul din 27 iunie al Consiliului Economic și Social (CES).

„Măsurile propuse sunt de natură a determina o criză alimentară, pentru că producătorii și retailerii se vor orienta către produsele profitabile, în dauna celorlalte”, conform specialiştilor.

Concret, de exemplu, un litru de lapte cu 1,5% grăsime ajunge în supermarket la 6 lei și 45 de bani. După o ieftinire de 30 de procente, acesta ar trebui să coste 4 lei și 55 de bani.

author avatar
Andrei Ștefan
472 afisari

2 COMENTARII

  1. Care criza ? Cititi Ziare.com ! Romanii merg in vacante de lux si au salarii de zeci de moi de euro

    Jurnalistii copisti de pe site-ul Ziare.com sunt platiti bine sa publice propaganda mizerabila si in plus contopistii insulta cititorii ce nu sunt de acord cu jegul publicatiilor lor

  2. Cati prod romani desfac in marile lanturi ca sa intelegeti care va fi beneficiile!! Sau obliga strainii care se optimizeaza cu ei de fata??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger