AcasăSOCIALIcoana Maicii Domnului de la Mănăstirea ”Panaghia Soumela” ajunge în România. Unde...

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea ”Panaghia Soumela” ajunge în România. Unde vă puteţi închina la ea?

icoana maicii domnului Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea ”Panaghia Soumela” ajunge în România. Unde vă puteţi închina la ea?

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea ”Panaghia Soumela” din Veria, prima icoană pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, ajunge și în România, în premieră.

Timp de 5 zile, icoana se va afla la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.

Chipul Maicii Domnului se apropie de cel real

Chipul Maicii Domnului de pe icoană se apropie cel mai mult de cel real, deoarece este una dintre cele trei icoane pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, la cererea Sfintei Fecioare.

Alături de icoana Maicii Domnului vor fi aduse și moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, care, împreună cu moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, vor fi expuse spre închinare în perioada 6-10 mai. La Mănăstirea Pantocrator se află cea mai mare bucată de moaște al Sfintei Maria Magdalena din țara noastră, scrie stiripesurse.ro.

Altfel, în ţara noastră se regăsesc 102 moaște sfinte şi icoane făcătoare de minuni şi 16 izvoare tămăduitoare. Mai mult, România are şi patru biserici care păstrează bucăți din crucea pe care a fost răstignit Iisus.

author avatar
Andrei Ștefan
1.408 afisari

1 COMENTARIU

  1. Exodul 20:4-6 (VDC) Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.

    Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,

    şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger