AcasăSOCIALIată românii care FUG din ţară din cauza traiului greu! Categoriile care...

Iată românii care FUG din ţară din cauza traiului greu! Categoriile care emigrează „în valuri”

Românii sunt, în general, foarte îngrijoraţi de viaţa grea pe care o duc. Războiul, inflaţia, scumpirile şi alte decizii proaste ale Guvernului i-a determinat pe tot mai mulţi conaţionali să emigreze.

„Șapte din 10 români simt că inflaţia are un impact direct asupra lor şi asupra familiei lor. Un astfel de popor, care a trăit cu inflaţie de 300%, ai zice că nu prea ai cu ce sa-i sperii, dar iată că se întâmplă”, au afirmat sociologii.

Care români emigrează?

În consecinţă, procentul celor care sunt siguri că nu vor emigra în perioada următoare a scăzut de la 54% în septembrie 2021 la 47% în aprilie 2022. Cu cât publicul este mai tânăr, cu atât predispoziţia la emigrare este mai mare. Maximul este atins de categoria 18-24 de ani: în 2022, 14% dintre aceştia spun că vor să emigreze probabil/cu siguranţă.

„Percepţia asupra României s-a schimbat dramatic, a ajuns în doar 8 luni o ţară care nu mai este atractivă pentru locuitorii săi. De asemenea, ideea emigrării e luată mai mult în calcul decât în septembrie anul trecut, iar cei care voiau să rămână în România nu mai sunt atât de siguri acum de asta”, au mai afirmat specialiştii.

Cine e vinovat de exodul populaţiei?

Nemulțumirea și neîncrederea în instituțiile statului iau amploare și-i determină pe 67% dintre români să considere Guvernul ca fiind responsabil pentru nivelul inflației din România. Această atitudine ostilă este vizibilă într-o măsură semnificativ mai mare în cazul persoanelor de peste 45 de ani (77%).

Situațiile de conflict sau război sunt considerate, de asemenea, cauze ale nivelului inflației (60%), semnalate într-o măsură mai mare de persoanele cu venituri ridicate (70%).

author avatar
Andrei Ștefan
619 afisari

4 COMENTARII

  1. E jale au plecat toti nu mai poti pune o patura la Eforie.

  2. Stefane ,imaginea atasata este o porcarie ,nu suntem in anii 40 cand romanii plecau pe jos incercand sa-si gaseasca un loc de trai .
    De 32 de ani romanii tot emigreaza si asta pentru ca tot jigodiile ,derbedeii ,golanii si tradatorii acestui neam se pretind guvernanti !.
    ROMANIA NU-I GUVERNATA !,ROMANIA ESTE HACUITA ,VANDUTA LA BUCATA ,IAR ROMANII LASATI PE DRUMURI FARA UN VIITOR.
    CU MAINILE GOALE NU POTI MUNCI PAMANTUL !,CAND MULTINATIONALELE SI BANCILE STRAINE TI-AU LUAT FATA IN TARA TA ,NU AI FORTA SA-I CONCUREZI !.
    ASA ZISII GUVERNANTI N-AU VANDUT DOAR TARA LA BUCATA ,TE-AU VANDUT SI PE TINE SI PAMANTUL PE CARE STAI SI CREZI CA ESTI STAPAN.
    CAND N-AU MAI AVUT CE VIDE AU INCEPUT SA SE IMPRUMUTE ,DAR PE SEAMA TA ,TU SI NEAMUL TAU PANA LA A 7 A SPITA VETI PLATI DATORIILE FACUTE DE ACESTE
    JIGODII.

  3. Dece. U aduceți la putere alte partide cade ăștea ne-am saturat și a furat destul ( mergeți la vot și vot cu cine vreți ) că dacă nu mergeți la votare ciștiga tot partidele PNL PSD și ăștea care no avut nr necesar ,ungurii ceia care nu sint un partid dar sint ținuți ca manevră

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger