AcasăSOCIALIarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan și Transalpina. Când...

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan și Transalpina. Când se închid definitiv cele două drumuri montane (FOTO)

transfagarasan

E iarnă în toată regula pe cele două drumuri montane principale din România! Drumarii au intervenit cu utilaje și cu material antiderapant pe Tranfăgărașan și pe Transalpina, unde a nins, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care precizează că este prima astfel de intervenție din acest sezon.

Drumarii din cadrul Districtului Bâlea au acționat pe Transfăgărășan cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste două tone de sare pe carosabil, duminică dimineața, a anunțat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brașov, pe Facebook.

„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregătită de condiții de iarnă!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanții DRDP Brașov.

Se închide Transalpina

Tot duminică, Infotrafic a anunțat că Transalpina se închide din cauza vremii nefavorabile, cu două zile mai devreme decât era programat.

„Pe fondul înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, circulaţia rutieră a fost întreruptă începând de astăzi, 18 octombrie, ora 10:30, până la data de 30 iunie 2021, pe DN 67C – Transalpina, pe tronsonul kilometric 34+800 de metri – 59+800 de metri, între localităţile Rânca – Obârşia Lotrului, judeţele Gorj şi Vâlcea”, precizează sursa citată.

foto facebookcomstanastefanu
foto facebookcomstanastefanu

Potrivit acesteia, nu sunt autovehicule blocate, iar restricţia a fost semnalizată corespunzător.

Când se închide Transfăgărășanul

CNAIR anunță închiderea circulației pe sectoarele de munte de pe DN7C (Transfăgărășan), începând cu data de 20 octombrie 2020. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada ).

Potrivit CNAIR, măsura închiderii circulației rutiere pe acest drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.

author avatar
Andreea Vlad
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger