AcasăSOCIALHoReCa: 100.000 de angajați, concediați până la sfârșitul anului

HoReCa: 100.000 de angajați, concediați până la sfârșitul anului

Noile restricții decise de Guvern în contextul pandemiei, precum reînchiderea restaurantelor și cafenelelor, vor îngroșa numărul de șomeri, în timp ce pierderile din sectorul HoReCa vor atinge 3 miliarde de euro, a avertizat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

„După această decizie de a închide restaurantele fără comunicare şi fără argumente prezentate logic, din nou vom fi nevoiţi să trimitem în şomaj oameni care cu foarte mare greutate am reuşit să-i ţinem în această perioadă dificilă. Până acum vorbeam de faptul că 40% din angajaţii HoReCa vor fi concediaţi până la finalul anului, iar acum, cu această decizie, se mai adaugă 10 procente. Din 230.000 de oameni angajaţi în hotelurile şi restaurantele din România la începutul anului, am estimat până acum că circa 80.000 vor fi concediaţi până la finalul anului, dar acum cred că ajungem la 90-100.000. Ceea ce este foarte mult.(…) Estimăm că industria noastră în anul 2020 va pierde circa 60% din cifra de afaceri. Anul trecut am avut cinci miliarde de euro încasaţi de HoReCa, iar 60% înseamnă o pierdere de circa trei miliarde de euro. Multe restaurante nu se vor mai deschide niciodată, iar cele mai expuse acestui risc sunt cele care plătesc chirii pentru spaţii, precum cele din mall-uri sau din alte centre comerciale”, a explicat Ile.

FIHR  va solicita Guvernului în perioada imediat următoare un plan de măsuri de compensare pentru angajați, infuzie de cash, suplimentarea granturilor, precum și reducerea de taxe și impozite.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
104 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am senzatia unei razbunari personale pe Mohammad Murad. Omul a investit enorm in Complexul Olimp, dar nu s-a raliat trendului politic actual. Pierderile lui vor fi enorme.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger