AcasăSOCIALHarababură „misterioasă” la Casa de Pensii. Mii de români sunt disperați

Harababură „misterioasă” la Casa de Pensii. Mii de români sunt disperați

Mii de români care au intrat în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus au rămas ai nimănui din cauza unor așa-zise greșeli de birocrație.

După ce foarte multe firme au trimis angajații în șomaj tehnic, mii de persoane s-au trezit că nu beneficiază de asigurări de sănătate și nu apar cu contribuții nici la Casa de Pensii.

Situația este cel puțin ciudată, deși contribuțiile lor au fost plătite, totuși, oamenii figurează ca și cum nu ar fi plătit contribuțiile la Casa de Pensii.

Deocamdată, intituțiile statului ridică din umeri a nedumerire, spun că, undeva s-a strecurat o greșeală, dar nimeni nu a reușit încă să dezlege „misterul”.

Greșeala de care nimeni nu știe nimic

Nu se știe, totodată, cu exactitate nici câți oameni se află în această situație.

Informațiile de la Casa de Pensii, potrivit unor surse din administrație, sunt luate din baza de date a ANAF, dar nu se știe cum de unele informații nu au apărut în sistem.

Aceeași situație există și la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).

Din această cauză, multe persoane care sunt bolnave și au mers la medic au constatat că nu sunt asigurați și nu au putut beneficia de servicii medicale.

Reprezentanții CNAS spun ca eroarea ar fi fost la angajatori, care n-ar fi completat corect Declarația 112.

Ce este Declarația 112

Menționăm că, declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, a fost impusă de către următoarele două noi proceduri fiscale:

  1. a) Aplicarea stopajului la sursă pentru mai multe categorii de venituri realizate de persoanele fizice pentru care anterior ordonanțelor mai sus amintite, sarcina declarării a fost la nivelul persoanei fizice;
  2. b) Dreptul salariatului, respectiv dreptul persoanei fizice ce realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, de a solicita redirecționarea unei sume corespunzătoare fie la procentul de 2%, fie la procentul de 3,5%, către entități fără scop patrimonial.
author avatar
Eli Dan Davidescu
575 afisari

2 COMENTARII

  1. neomarxista sefa doar asta are ca misiune bulibaseala si amanarea la calendele grecesti a platilor!!!!

  2. niste ucigasi liberali, ba , voi nu aveti parinti ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger