AcasăSOCIALHaosul cu închiderea școlilor private, rezolvat! Ce se întâmplă luni. Anunțul lui...

Haosul cu închiderea școlilor private, rezolvat! Ce se întâmplă luni. Anunțul lui Dan Vîlceanu

scoliHaosul cu închiderea școlilor private, rezolvat! Ce se întâmplă luni. Anunțul lui Dan Vîlceanu

Chiar dacă inițial se anunțase suspendarea activității cu prezență fizică în învățământul privat, până la urmă școlile și grădinițele private pot face ore fizic de luni.

Toate neînțelegerile privind programul unităților de învățământ privat au pornit de la eroarea autorităților. Astfel, în Hotărârea de Guvern care se aplică de luni, privind noile restricții, nu și-a mai găsit loc și articolul inițial din decizia CNSU, care se referea la suspendarea cursurilor cu prezență fizică în școlile și grădinițele private.

„Art 8.1 din hotărârea CNSU spune că se suspendă prezenţa fizică în toate grădiniţele şi şcolile private, inclusiv în cele 21 care funcţionează după curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educaţiei la nivel de structură a anului şcolar. Acest lucru ar fi trebuit să fie reglementat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat duminică, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Vacanță de două săptămâni pentru elevi

Guvernul se reuneşte însă, luni, la ora 11:00, pentru a repara această „scăpare”, astfel că de marți și școlile private vor putea avea activitatea suspendată, a precizat duminică seara, la Digi24, ministrul interimar al finanţelor, Dan Vîlceanu.

Prin urmare, și copii care frecventează aceste unități vor intra în vacanță, la fel ca restul elevilor, timp de două săptămâni.

„Nu am fost implicat direct în elaborarea acestui act normativ pentru că Ministerul Finanţelor nu are legătură cu şcolile, cu pandemia. Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli.

Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24, duminică seara.

author avatar
Andreea Vlad
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger