AcasăSOCIALHaos la Vamă! Bulgarii îi trimit pe români înapoi. Traficul, dat peste...

Haos la Vamă! Bulgarii îi trimit pe români înapoi. Traficul, dat peste cap de proteste

vama

E haos la vama Giurgiu, unde zeci de șoferi români de tonaj greu sunt paralizați de ore bune în cabine. S-a format o coloană de TIR-uri pe mai mulți kilometri, deoarece bulgarii le blochează accesul în Ruse.

Șoferii de TIR-uri sunt disperați, deoarece în unele camioane transportă marfă perisabilă ce ar fi trebuit să ajungă de urgență la destinație. Ei spun că de obicei formalitățile durează foarte mult acolo, dar miercuri, timpul de așteptare s-a dublat.

Cauza principală a haosului de la vama Giurgiu o reprezintă protestul față de guvernul bulgar, organizat miercuri, la Sofia. Este cel mai intens protest făcut de bulgari, cel puțin anul acesta. Timp de aproape 10 ore, aceștia și-au propus să blocheze intrarea în orașul Ruse aflat la granița cu România.

Probleme au fost doar pe sensul de ieșire din țară pentru camioane. Mașinile mici au fost lăsate să iasă la un interval de 10-15 minute, nu înainte de a fi redirecționate pe un alt traseu.

Bulgarii cer demisia premierului Borisov

Mii de bulgari s-au adunat în faţa parlamentului, miercuri, cerând demisia premierului Boiko Borisov, pe care îl acuză că este paravanul corupției din țară. Între manifestanți și forțele de ordine au avut loc ciocniri, soldate cu răniți în ambele tabere, dar și cu arestări, potrivit Euronews.

Forţele de ordine au folosit spray-uri lacrimogene şi au arestat mai mulţi demonstranţi. De partea cealaltă, manifestanții au aruncat cu ouă, mere şi gunoaie spre clădirea parlamentului. Protestatarii au vandalizat mașini ale poliţiei, iar circa 20 de agenţi au fost afectaţi de o substanţă necunoscută lansată împotriva lor.

Protestul a avut loc cu ocazia primei şedinţe din sesiunea parlamentară, după vacanţa de vară a deputaţilor. Protestatarii au afirmat că este vorba de Marea Revoltă Naţională ca reacţie la intenţia guvernului de a redacta o nouă Constituţie.

author avatar
Andreea Vlad
542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger