AcasăSOCIALHaos la metrou, vineri dimineață! Circulația trenurilor, oprită din cauza unui protest...

Haos la metrou, vineri dimineață! Circulația trenurilor, oprită din cauza unui protest spontan – GALERIE FOTO/VIDEO

metrouHaos la metrou, vineri dimineață! Circulația trenurilor, oprită din cauza unui protest spontan - GALERIE FOTO/VIDEO

Metroul nu circulă, vineri dimineață. Circulația este blocată pe toate cele 5 magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex.

Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Blocarea metroului de către sindicaliști are loc pe fondul încercării ministrului Transporturilor de a bloca privilegiile salariale și comerciale ale sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

foto: facebook.com/uslmetrou

Bucureștenii nu au putut coborî la metrou, toate porțile de intrare fiind blocate de sindicaliști! La intrarea în stațiile de metrou este afișat mesajul „Protest spontan!”.

foto facebookcomdancuandreea

Sindicaliștii au blocat metroul

Compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”.

Metrorex spune că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare.

„Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: „Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

author avatar
Andreea Vlad
237 afisari

1 COMENTARIU

  1. toti oamenii aia sunt viitori someri ,adaceri romanesti distruse si bani la buget doar prin imprumuturi ca multinationalele din comertul bucurestea spre care ne indreapta toti la consum sunt off shore adica nu aduc bani la buget!!!!!!!!!!!sa si apere drepturile ca sunt de zeci de ani asa si in timp de pandemie drula moare de grija evacuarilor la incendii!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger