AcasăSOCIALHaos în UE. Nimeni nu mai respectă regulamentele Uniunii Europene

Haos în UE. Nimeni nu mai respectă regulamentele Uniunii Europene

Restricțiile în UE, pe principiul fiecare face ce vrea

Europarlamentarii români au sesizat Comisia Europeană față de faptul că statele UE nu mai respectă regulamentele votate, care au putere de lege și sunt obligatorii. Este vorba despre aplicarea normelor privind certificatul verde, care prevăd certificat de vindecare cu valabilitate de 180 de zile, vaccinare sau testare, norme încălcate grosolan de cele mai multe țări, pentru care nu se inițiază procedura de infringement.

În piața internă a Uniunii Europene s-a produs o fragmentare inadmisibilă, statele membre încălcând, rând pe rând, regulamentele UE, care sunt obligatorii. Astfel, deși regulamentul votat de Parlamentul European privind facilitarea liberei circulații prevedea clar cele trei condiții, testare, vindecare și vaccinare, țările și-au instituit propriile reguli, fără să fie sancționate în vreun fel.

”Eu am ridicat problema, în Comisia Europeană, a impactului economico-social al pandemiei din ultimii doi ani, pentru că am avut o dezbatere cu reprezentanții asociațiilor economice și ai sindicatelor, și am întrebat cât mai au de gând să mențină restricțiile, pentru că incidența infectărilor și, mai ales gravitatea infectărilor nu mai este o problemă. Este clar că nu putem să mai blocăm economia, mai ales că vin și efectele economice ale războiului. Scumpirile care vin acum se adaugă la pierderile economice din ultimii doi ani. Mi se pare absurd să mai menținem restricții și cel mai absurd este că s-a produs o fragmentare teribilă a pieței interne, în care nu mai există nicio regulă. Chiar eu m-am trezit, când m-am dus la Strasbourg, că nu mai este valabil certificatul de vindecare de 180 de zile, deși în regulament scrie acest lucru, iar regulamentul este act legislativ obligatoriu”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini. Aceasta ne spune că are semnale, de la românii care se întorceau la locurile de muncă din Europa, că au fost împiedicați să facă acest lucru. De exemplu, badantele nu au fost lăsate să ajungă la locul lor de muncă, și au rămas persoane cu dizabilități care nu au putut fi îngrijite.

Se înăspresc restricțiile

Foarte mulți români care lucrează în Malta s-au plâns de faptul că în această țară nu se acceptă intrarea decât pentru cei cu trei vaccinuri și că nu se ia în considerare testul. Or în regulamentul european scrie clar că se acceptă testul, certificatul de trecere prin boală, valabil 180 de zile, și certificatul de vaccinare.

”I-am scris noului președinte al Parlamentului European, care este din Malta, că țara sa nu respectă regulamentul. De la 1 martie, pe teritoriul Belgiei, la fel ca și în Franța, certificatul de vindecare este valabil doar 4 luni, nu 6 luni, cât este prevăzut în regulament. Este o nebunie, un haos în țările UE”, ne mai spune europarlamentarul Maria Grapini. Totodată, cetățenii români care merg să lucreze în Europa se trezesc cu modificări peste noapte făcute de statele respective, fiind puși în imposibilitatea de a intra. În Germania s-a introdus, pentru tranzit, testul Covid chiar și pentru vaccinați. ”Dacă facem acum o hartă a regulilor din cele 27 state ale UE vom vedea că fiecare face altceva. Sunt țări care au ridicat deja restricțiile, cum sunt Danemarca, Norvegia, Suedia și Italia. Cele mai dure restricții sunt încă în Austria, Malta și, mai nou, Germania. Sunt, la ora actuală, state europene care au încălcat regulamentul, cu cele trei variante, testare, vindecare și vaccinare. Alte state, pentru încălcarea de regulament, au intrat în infringement. Noi suntem în infringement pe mediu și plătim din greu”, ne-a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Europarlamentarii nu vor prelungirea certificatului verde

Regulamentul pentru aplicarea certificatului verde a fost făcut până în iunie anul acesta, însă Comisia Europeană ar mai vrea să prelungească cu încă un an. ”Nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură și sunt foarte mulți din Parlamentul European care se opun prelungirii certificatului verde”, consideră Maria Grapini. În fapt, europarlamentarii vor putea desfășura activități în comisii, în format fizic, din aprilie, pentru o perioadă de trei luni, fără a mai fi nevoie de certificat verde.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.159 afisari

28 COMENTARII

  1. Asta era ultima problema a unor îmbuibați ce iau 20000 de Euro pe luna.
    Putin nu va opri atacul până nu ajunge la SUA să vedeți atunci directive nerespectate, mai trageți de timp, funia se apropie de gât.

  2. VITELOR SI IMBECILILOR UNIUNII EUROPENE…SCLAVI SPALATI PE CREIER…RAZBOIUL FACE PRAF EUROPA SI PE VOI VA FREACA GRIJA DE CERTIFICAT…
    LASA CA VA RESETEAZA RUSII ACUM APOI CHINEZII SI LA SFARSIT IRANUL..

    PUTORILOR, CARE ATI TOCAT BANII POPOARELOR DEGEABA.
    SA VA FIE BANII DE COLIVA SI PARASTAS LA TOATA FAMILIA VOASTRA, EUROKKATII SECOLULUI…

  3. Da, bai da, asa trebuie sa fie la Sfarsitul Lumii Neo-Naziste si Nou-Anormale din Occidentul ateu si decadent, ii multumim si pe aceasta cale diavolului la care se inchina toti tefeleii astia ratati ca le-a luat mintile de tot !! Numai de acum incepe adevarata comedie sinistra, sa vedeti voi de acum incolo maceluri peste maceluri pe acolo, prin Vestul ala puted de korupt !! Bai nazistilor imputiti din Vest, cantati si voi impeuna cu noi: Am cravata mea si sunt pionier, Ma mandresc cu ea si sunt pionier !! Bai, si ca sa va faceti odata si voi bine, dupa ce bagati in voi toate cele 7-8 doxe de vaxxin miracol cu seruri otrava, va trimit romanasii pe cap si pe celebrul Mandruta-Balbuta, sa va spalati bine pe cap cu el, ca e un mic nazist feroce si ratat !! ha ha ha 🙂 Sieg Heil Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

  4. La groapa de gunoi a istoriei cu Imperiul Satanist European. Dupa ce s-au injectat ca prostii cu serurile de modificare genetica, majoritatea vaxxerilor o vor mierli!

    • Arn mesager intra in celule ficatului unde modifica ADN-ul . In Chile exista lege speciala ptr protejarea vaccinatilor . Sunt extrem de bolnavi iar legea-i protejeaza sa nu fie concediati. Cu toate astea in febr. 2022 au trecut la doza 4.

  5. Din cate am auzit conducerea sanatatii mondiale urmeaza sa fie preluata de OMS. Prima varianta a unui guvern mondial. Cica luna asta isi voteaza o constitutie care va fi peste legile tarilor membre. Daca ei zic ca terbuie sa te vaccinezi, or sa stai la izolare toata lumea sa se execute. Satanismul european va fi floare la ureche comparat cu cel mondial care urmeaza.

  6. Asa acopera covidul care a distrus di vietile oamenilor si economiile tarilor dupa cat nutret au vandut acum nu stiu cum sa i dea foc!!!!

  7. Ce explicatii ar putea da alrahat referitor la faptul ca refugiatii intra ca prin branza in colonie, fara o minima verificare din punct de vedere epidemiologic, intr-o tara care este in stare de alerta? Nevaccinatii nu pot intra in mall-uri fara certificat, dar refugiatii pot intra unde vor. Cum vine treaba asta? Plandemia este doar pentru unii?

    • „”Plandemia este doar pentru unii?””
      Da. Romanul e prost si indura shleatha de idioti hoti numite autoritati.

  8. Putin e parte a planului. Razboiul, mai mult media, este pricină de a scumpi totul și a ne sărăci.
    Iar debandada, haosul, e controlat.

      • Putin a facut scoala de dictatori a lui Klaus Schwab (forumul economic mondial). A fost coleg cu Macron, Draghi, Kurtz, Troudeau.
        Nimic nu-i intamplator. Un om sarac devine mult mai ascultator decat unul bogat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger