AcasăSOCIALHaos în piețele din România! Comercianții, revoltați de noile restricții (VIDEO)

Haos în piețele din România! Comercianții, revoltați de noile restricții (VIDEO)

Haos în piețele din România! Comercianții, revoltați de noile restricții (VIDEO)

Decizia autorităților de a închide piețele agroalimentare, care funcționează în spații închise, a provocat o confuzie totală în rândurile comercianților și producătorilor agricoli. S-a creat, imediat, și un val de reacții vehemente.

Reprezentanții producătorilor spun că președintele Klaus Iohannis nu prea știe ce este o piață agroalimentară, întrucât decizia lui de a închide aceste locații este cu totul neinspirată. Ca dovadă, multe dintre halele piețelor din orașe, care se închid, sunt mai spațioase și mai bine aerisite decât hipermarketurile, care rămân deschise.

„Am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă cele care funcționează în spații închise și să fie lăsate să funcționeze piețele în spatii deschise. Dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise vor funcționa, fiindcă este toamnă, sunt micii agricultori care acum vor să vină să-şi vândă produsele, este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă. Desigur, vor trebui luate toate măsurile necesare, dar piețele tradiționale românești vor rămâne deschise. Însă vor fi verificări, trebuie respectate măsurile de igienă și de impiedicare a răspândirii virusului”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul unei declarații de presă.

Piața Crângași se relochează în parcare

Comercianții din Piața Crângași din Capitală au protestat, luni dimineață, din cauză că piața va fi închisă. În plus, cei care comercializează mezeluri afirmă că, pur şi simplu, nu-şi pot desfăşura activitatea în stradă, din punct de vedere legal şi sanitar. Pentru calmarea spiritelor a fost chemată Poliţia.

Proteste spontane au avut loc și în Timișoara, la Piatra Neamț, Pitești și Suceava.

La Timișoara, câţiva comercianţi din Piaţa agroalimentară Iosefin, care funcţionează într-o hală închisă, au protestat spontan, luni, temându-se că nu vor mai avea unde să-şi vândă produsele.

Ei intenţionau să protesteze şi în faţa sediilor Primăriei şi Prefecturii, dar conflictul a fost dezamorsat de directorul Serviciului Pieţe, Ionuţ Nasleu, care i-a asigurat că-şi vor putea vinde marfa în căsuţele folosite pentru târgurile de Crăciun şi de Paşti, ce vor fi montate în faţa clădirii pieţei.

Scandal şi la Piatra Neamţ

În Piața Centrală din Piatra Neamț, s-au strâns luni dimineața câteva zeci de comercianți, care au cerut ca piața să funcționeze în continuare în interior, pentru că au fost respectate măsurile de siguranță până acum. Ei au cerut să vină primarul în piață, relatează Mesagerul de Neamț.

Câteva zeci de persoane au protestat, luni dimineaţă, în faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş din Piteşti, faţă de măsura închiderii unor pieţe agroalimentare.

Singurele pieţe care îşi pot desfăşura activitatea în noile condiţii dispuse de autorităţi sunt cele care au pereţi demontabili şi care permit scoaterea tarabelor în exterior.

author avatar
Andreea Vlad
189 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger