AcasăSOCIALHAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: "vouchere", ca la supermarket!...

HAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: „vouchere”, ca la supermarket! Miting de amploare, azi

profesori grevaCe scrie în Monitorul Oficial după ce sindicatele din Educaţie s-au înţeles cu Guvernul să suspende greva

Greva generală a dascălilor continuă şi azi, joi, 25 mai. Guvernanții au subliniat că în acest moment salariile personalului din învățământ nu se pot majora și au propus, în schimb, acordarea unor carduri valorice.

Sindicaliștii au precizat că vor lua o decizie joi, după consultarea membrilor din țară, și că până atunci greva continuă.

Le-au promis carduri de 2.500 lei

Profesorii nu vor primi salarii mai mari, dar le-au fost promise carduri de 2.500 de lei, banii urmând a fi distribuiţi în două tranşe, în lunile iunie şi octombrie.

Față de discuțiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente importante pentru lumea Educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didictic.

Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru octombrie”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

500 lei şi pentru personalul nedidactic

De asemenea, s-a propus acordarea sumelor de câte 500 lei, tot în iunie și octombrie, pentru personalul nedidactic.

„În cea mai mare măsură, sumele prevăzute în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică”, a mai precizat Marian Neacșu, explicând că o parte din aceste sume vor veni din fonduri europene și o parte din bugetul de stat, aceasta din urmă putând fi „folosită pentru orice destinație”.

„Reprezentanții sindicatelor poartă discuții pe această ofertă finală. În cursul dimineții de mâine am convenit să primim un răspuns în ce măsura oferta guvernului a fost acceptată”, a mai spus Neacșu.

author avatar
Andrei Ștefan