AcasăSOCIALHalucinant. Ministerul Sănătății anunță pandemia de gripă

Halucinant. Ministerul Sănătății anunță pandemia de gripă

S-a terminat cu Covid-ul, se întoarce gripa

Pentru că pandemia de Covid-19 s-a cam încheiat peste tot, Ministerul Sănătății vine acum cu un nou scenariu apocaliptic: pandemia de gripă. Deși virusul gripal a fost absent efectiv în ultimii doi ani, pentru iarna lui 2022, autoritățile așteaptă să reintre în circulație și să aibă o ”evoluție endemică și pandemică”, cu începere din luna octombrie și un vârf în luna decembrie.

Gripa se va întoarce în forță, după o perioadă de absență de doi ani, și va provoca chiar o pandemie, anunță Ministerul Sănătății, care a cerut, într-un proiect de act normativ aprobat de Guvern, suplimentarea fondurilor pentru spitale.

”În lipsa aprobării prelungirii reglementărilor privind finanțarea unităților sanitare spitalicești, acestea vor fi subfinanțate începând cu luna octombrie 2022, cu riscuri iminente asupra sănătății populației, în corelație cu sezonul gripal care începe în luna octombrie, cu un vârf în luna decembrie și care se încheie, aproximativ, în luna mai, o afecțiune virală extrem de contagioasă, a cărei evoluție epidemică și pandemică îi conferă un loc important în sănătatea publică”, se arată în  Ordonanța de Urgență. Din pandemia de gripă anunțată nu va lipsi însă recrudescența previzionată a afecțiunilor acute determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, semn că vaccinurile pentru varianta Omicron, care urmează să ajungă la noi în țară în această toamnă, trebuie și ele administrate, mai ales că incineratoarele de vaccinuri anti-Covid expirate nu mai fac față la milioanele de doze care sunt programate pentru distrugere.

”Pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi, efectuate de unităţile sanitare cu paturi, decontarea serviciilor se efectuează la nivelul realizat, prin acte adiţionale de suplimentare a sumelor contractate, după încheierea lunii în care serviciile au fost acordate, dacă a fost depăşit nivelul contractat”, precizează Ordonanța. În fapt, adevăratul motiv de emitere a actului normativ este acordarea unei finanțări suplimentare spitalelor, care, din cauza unei activități slabe la indicatorii realizați, s-au trezit în imposibilitatea de a mai plăti salariile personalului medical.

Vaccinarea antigripală se mută în farmacii

Sistemul de vaccinare antigripală a funcționat întotdeauna foarte bine, cu ajutorul rețelei de medicină primară, persoanele care aveau dreptul la gratuitate pentru acest vaccin prezentându-se la medicul de familie pentru imunizare. Acum însă, Ministerul Sănătății a emis un ghid de bună practică prin care se dorește transferarea activității de vaccinare de la medicii de familie la farmaciști, farmaciști care, bineînțeles, nu au nicio pregătire medicală în acest sens. ”Farmaciștii vor juca un rol important în sprijinul pacienților în acest sezon gripal. Obiectivul comun al farmaciștilor, ca furnizori de asistență medicală primară, este de a facilita accesul pacienților la îngrijire. Acest ghid a fost conceput pentru a fi adaptabil și a veni în sprijinul farmaciștilor și farmaciilor comunitare în organizarea activității de vaccinare”, susține Ministerul Sănătății. Mai mult, autoritățile atrag atenția că printre complicațiile care pot apărea odată cu infectarea cu virusul gripal se numără agravarea comorbidităților, pneumonia, miocardita, pericardita, encefalopatia, meningita, mielita transversală, miozita sau sindromul Guillain-Barré, unele dintre acestea fiind raportate ca efecte secundare ale vaccinării anti-Covid. ”Aceste complicații potențial grave sau chiar fatale apar în principal la persoanele cu risc crescut”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Trusă pentru șocul anafilactic

Farmaciștii care vor administra vaccinul gripal trebuie să urmeze un curs organizat de instituțiile de învățământ superior cu profil medico-farmaceutic uman acreditate. Totodată, potrivit Ghidului elaborat de Ministerul Sănătății, farmaciile vor fi obligate să dețină o trusă de prim-ajutor care să permită gestionarea unei reacții alergice și care să conțină un antihistaminic H1, pentru alergie ușoară, două stilouri auto injectoare de adrenalină la o doză pentru adulți de 300 μg, în caz de reacție anafilactică, și      un tensiometru. ”Dacă apar semne evidente sau simptome de anafilaxie, se apelează fără întârziere serviciul de urgență 112. La recomandarea medicului de la serviciul de urgență doza corespunzătoare de adrenalină trebuie să fie imediat administrată”, mai arată Ministerul Sănătății.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.359 afisari

17 COMENTARII

  1. A fost „absent” pentru retardații care au pus botul la mizeria cu lucovidul, ce naiba.
    CUM SĂ DISPARĂ, DIN SENIN, O BOALĂ ȘI SĂ APARĂ ALTA CARE SE MANIFESTĂ IDENTIC!?

  2. Pandemie de minciuna si prostie ca sa faca ei iar scenarii??? JOS rafilianul sluga la oms.

  3. STIMATA AUTOARE CLAUDIA MARCU
    PANDEMIA DE FOAME SI FRIG IN DECEMBRIE.
    BANCILE VOR FI DEVALIZATE DE STAT RESPECTIV ECONOMIILE OAMENILOR SI FIRMELOR IN VALUTA VOR FI CONFISCATE/ATIONALIZATE-MODEL 1947 STABILIZARE/1991 NATIONALIZARE VALUTA-STIU isarescu mugur stolojan theodor is vasilescu adrian.
    PENSIILE PRIVATE VOR FI CONFISCATE DE STAT.
    INFORMATIA DIN ARTICOL E CORECTA-OCTOMBRIE…DECEMBRIE…ASTA VA FI „PANDEMIA”
    Pope Francis Instructs Vatican Entities to Move All Funds to Vatican Bank by Sept. 30 Hannah Brockhaus/CNA Vatican August 23, 2022
    https: //www. ncregister. com/cna/pope-francis-instructs-vatican-entities-to-move-all-funds-to-vatican-bank-by-sept-30-ao1tendk
    9 afisari

  4. De fapt covid a fost gripa :))))) plandemia testelor PCR. Si uciderea oamenilor in spitale cu stoparea tratamentului obisnuit si indoparea cu protocol covid. Singura consolare pe care o am este ca vad ca multi doctori chiar au luat vax si crapa, acesti ”eroi”. Doctorii aia bunii nu s-au vaxat dar nici nu au facut genocid – astia scapa, bravo lor!
    Totul s-a agravat pe fond de panica din cauza televiziunilor, a ziarelor si a ”influenkerilor” platiti sa imprastie frica.

    Sa ne lase naiba cu vaxurile de orice fel! Am observat de-a lungul anilor ca persoanele care se vax anual antigripal sunt cele mai bolnave persoane, adica in timp se lipesc de tot felul de boli si ma refer aici la persoane tinere. Au tot felul de afectiuni care nu ar trebui sa existe la 30, 40 de ani. Dar au ceva in comun: se vaxeaza ăpentru cate lucruri pot. Cancerul nu are treaba cu fumatul, cu altele ci numai cu vaccinurile. Alea ale copilariei, alea facute mai tarziu. Vaxurile provoaca cancer. de aia doar 28% din cancerele de plamani sunt la fumatori, restul la nefumatori, pt ca … dap pentru ca nu e de la fumat, ci de la altele, altul este catalizatorul, vaxurile.
    Scapi de tuse si faci cancer. vaxurile au adus mereu cancerul si alte boli grave, asta ultimul fortat eficient si sigur a fost doar cireasa de pe tort, ca restul isi faceau si ele treaba, dar mai lent.
    gardasil a omorat foarte multe femei, a lasat multe adolescente sterile dar vedem ca musiu rafila il impinge si pe asta, au tabarat pe noi sa ne omoare, ar trebui sa fie interzise toate vaxurile, toate.
    Nu este nevoie de ele si bill hates nu isi vax copiii si nici alti smecheri, vax sunt numai pentru gentiles, pentru prostime

    • ”De fapt covid a fost gripa :)))))” Nu a fost bre. A fost altceva . Sau o fi fost o gripa extrem de speciala

      • @Ciobanu Mircea 2022-09-29 18:27 18:27:11
        DE FAPT ATI LITOBE
        1.AVETI 288 MILIARDE LEI DEPOZITE-UITATI DE BANI.SE VOR CONSFISCA
        2.AVETI 45 MILIARDE EURO REZERVE VALUTARE.NU ATI AVUT NICIODATA.
        3.AVETI 20 MILIARDE PENSII PRIVATE.A FOST O ILUZIE.O FATA MORGANA.UN MIRAJ.
        4.AVETI AZI 34 INSTITUTII DE CREDIT-BANCI.PANA LA ANUL PE VREMEA ASTA NU VOR RAMANE MAI MULT DE 10.
        SA VA SPUN ACUM CE AVETI.
        1.140 MILIAREDE EURO DATORIA STATULUI FALIT.
        2.OAMENII AU VREO 35 MILIARDE EURO DATORII PRIN BANCI IAR FIRMELE AU VREO 45 MILIARDE EURO DATORII.
        3.AVETI 30 MILIARDE EURO DEFICIT COMERCIAL
        4.AVETI 20 MILIARDE EURO DEFICIT BUGETAR-7% DIN PIB
        5.80% DIN PRODUSELE PETROLIERE CONSUMATE SUNT IMPORTATE
        6.70% DIN ALIMENTELE DE BAZA SUNT IMPORTATE
        ASTA E „AVEREA” VOSTRA….ASTA „DETINETI”…ASTA E „ZESTREA”….

    • Ai dreptate. Nu te vaxina, cum spui tu. Sa știi ca tot o sa mori. Nu de vaccin, ci de PROSTIE!

    • @Alexandru Lazescu 2022-09-29 23:34 23:34:15
      Rafila spune că nu are „niciun fel de reţinere” să-și vaccineze anti-COVID copilul de 11 ani: „Nu e nimic fenomenal” 23.01.2022
      CONDOLENCES IN ADVANCE +
      BUCHAREST LOCAL HOUR 05:06

  5. Bai rafiloiule, nimeni nu mai crede in povestile voastre de tot rahatul, asa ca lasa vrajeala, daca nu vrei sa vina niste unii sa iti schimbe niste cravate, pe gratis, sigur si eficient 🙂 Asta in caz ca intelegi mesajul 🙂

  6. PANDEMIE DE PROSTIE !,APOCALIPSA GENERATA DE CRESTEREA EXPONENTIALA A NUMARULUI DE IDIOTI /m2 IN PARLAMENTE IN GUVERNE ,IN ADMINISTRATII.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger