AcasăSOCIALHalucinant! Județul Prahova a intrat în faliment

Halucinant! Județul Prahova a intrat în faliment

Județul Prahova și municipiul Ploiești se află în colaps financiar. Consiliul Județean Prahova, unul dintre cele mai industrializate județe din țară, nu mai are bani în cont pentru a plăti închirierea unor cazane necesare pentru funcționarea energiei termice în Ploiești, lăsând peste 160.000 de locuitori fără apă caldă, dar și fără căldură în sezonul rece. Mai mult, Primăria Ploiești refuză să achite subvenția pentru serviciile prestate de operator, adevăratul motiv fiind lipsa banilor.

Reducerea cheltuielilor și reducerea consumului de gaz au fost aplicate, concomitent, în municipiul Ploiești, capitală a județului Prahova. Astfel, apa caldă a fost oprită în tot Ploieștiul, pericolul fiind ca, în sezonul rece care se apropie, locuitorii să nu aibă nici căldură în case. Bâlbele și deciziile stupefiante luate de conducerea liberală a Consiliului Județean Prahova și a Primăriei Ploiești au scos la iveală o realitate cruntă. Conturile celor două instituții sunt goale, iar Guvernul a decis să nu intervină, dat fiind că, prin oprirea energiei termice într-un oraș mare se fac economii importante la consumul de gaze, pe care le vor raporta la Bruxelles.

Noul operator de termoficare din Ploiești s-a lovit de lipsa interesului autorităților județene și locale, care refuză să pună în aplicare soluțiile. De la 1 august, apa caldă în Ploiești a fost oprită pentru cel puțin 30 de zile, motivul fiind reparația cazanului de apă fierbinte, a cărui stare de degradare era extrem de avansată. Noul operator și-a asumat, prin contract, să suporte reparațiile, iar pentru a nu opri apa caldă trebuia pusă în funcțiune turbina de gaz. Consiliul Județean Prahova și ADI Termo Prahova au refuzat însă să vină la CET Brazi pentru a se verifica dacă turbina este funcțională. O soluție alternativă găsită de operator era închirierea pentru un an a două cazane de apă fierbinte, care costa 857.000 de euro, însă Consiliul Județean, în a cărui proprietate este CET Brazi, nu vrea să plătească, pentru că nu are bani, bineînțeles. Primăria Ploiești a țepuit și ea operatorul, refuzând să plătească subvenția pentru serviciile prestate pe trei luni. De precizat că și fostul operator, Veolia, mai are de încasat de la autoritățile locale 250.000 de lei.

Un cerc vicios

Consiliul Județean Prahova a dat ordin de încetare a lucrărilor de reparații și a reziliat contractul cu operatorul de termoficare. ”Este un cerc vicios și ceea ce pe noi ne surprinde este că nimeni nu este orientat spre soluții. Am investit 7 milioane de euro și nu încasăm nimic din subvenție de la Primăria Ploiești. Dacă se pornea turbina, nu se oprea apa caldă și puteam să reparăm și cazanul. Turbina, care produce 20 MW, era foarte importantă și pentru la iarnă, pentru că acest cazan produce doar 100 MW, iar necesarul, cel puțin în ianuarie și februarie, este de 145 MW. Exista varianta închirierii celor două cazane, care costa 857.000 de euro pe an, care ar fi fost utile și pentru iarnă. Ele însumau 140 MW (20 MW, cu 20 MW turbina și 100 MW cazanul) și reușeam să acoperim consumul în oraș”, ne-a declarat Florin Chiru, director comercial al SC Termoficare Prahova S.A. Operatorul se angajase ca, începând din toamna aceasta, să investească în motoare de cogenerare de înaltă eficiență, pe care deja le negocia și care făceau, împreună, 70 MW, și, suplimentar, mai aveau de făcut o investiție în care să mai aducă încă 80 MW. ”Am fi făcut ceea ce am făcut și la Arad, instalații noi și moderne. Contractul este suspendat acum, pentru că am cerut în instanță suspendarea rezilierii contractului, până își achită obligațiile contractuale. Pentru cazanele închiriate Consiliul Județean ar trebui să dea banii. Noi ne-am asumat să achităm suma, dar trebuie să avem o garanție că ne vor da banii cei de la Consiliul Județean”, ne-a mai precizat directorul comercial al SC Termoficare Prahova S.A., Florin Chiru.

Bătaie de joc

Eugen Cristescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova, ne spune că ceea ce se întâmplă acum în Ploiești este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, arătând că, de fapt, nici Consiliul Județean, nici Primăria Ploiești nu mai au bani. ”Recent, s-a întrunit Comisia Județeană pentru Situații de Urgență pentru a da o soluție și au dat cea mai proastă soluție. A venit președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu, și a zis că, având în vedere că au decis rezilierea contractului, o să-i oblige pe cei de la firma concesionară să reia furnizarea apei calde, deși era prevăzut în contract acest lucru. Nu am văzut în viața mea o aberație mai mare, ăsta este analfabetism funcțional. Deci se întrunesc toți șefii de la conducerea județului și municipiului și stabilesc, prin vot, să notifice operatorul să dea drumul la apă caldă, când tot ei l-au blocat”, a afirmat președintele UAP Prahova, Eugen Cristescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.796 afisari

14 COMENTARII

  • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

   ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

   ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

   ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
   ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

   UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

   ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

   LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

   ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI A DEJECTIILOR DIN MASS MEDIA

  • Nu stiu cum sa le povestesc dar e momentul sa se gandeasca unde sa se ascunda acel primar!👍

 1. Oricum acolo sunt niste gainarii. Toate centrele termo au fost ale statului. Acum aud ca nu vrea sa inchirieze niste cazane (!!!!!) Ori am inebunit ori …mai mult ca sigur traim in tara excrocilor, si mafiotilor. Inchipuiti-va ca dupa ce v-ati facut o soba cineva vinde cosul de fum (probabil pe nimic) si apoi platiti chirie pe el.Doamne ….. in ce tara traim.

 2. Dar bani pentreu uriașa armată de trânte ordinare atârnătoare la buget au.
  SĂ DE AFARĂ DIN NENOROCIȚI!!!

 3. Ce dreacu’ , e greu de căutat „valoarea” lu’ Iulică Dumitrescu ? Citiți ,din arhive , reușitele lui în falimentarea județului Călărași . Candidatura lui la CJ Prahova a fost aprobată de „echipa câștigătoare-Floriiiin Câțuuuu , președinte!”.
  Ălălalt , primarele Volosevici , o ține langa cu conferințe de presă în care el e Superprimar , dar „javrili de consilieri municipali” se opun la proiectele lui. Pentru cine nu știe , Volo e realizatorul
  tunului cu stadionul Ilie Oană (finalizat la costuri duble față de cele prevăzute) , stadion pe care-l închiriază Chindiei Târgoviște , dar , culmea nesimțirii , și celor de la Petrolul. Pentru detalii interioare domeniului sport , pe modelul consilierului primarului din Mariupol , apelați la Vivi Răchită (și el cosilier al unui primar😎).

 4. Așa se întâmplă cand un județ întreg este condus de un venetic precum Iulian Dumitrescu venit din Giurgiu!!!! Daca era prahovean sigur era interesat de binele concetățenilor lui!! Cât despre Vosevici …demonstreaza ca nu mai este cel din primul mandat ci s-a schimbat din rău in mai rău! Din cearta si neînțelegerile celor doi au de suferi ploieștenii!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri