AcasăSOCIALGuvernul va mări salariul minim de la 1 ianuarie la 3.000 lei?...

Guvernul va mări salariul minim de la 1 ianuarie la 3.000 lei? Ciolacu: „Mă bucur că partenerii de coaliție au înțeles că majorarea e esențială”

salariu romaniCu câţi lei va mai rămâne un angajat în mână după ce creşte salariul minim, în 2024. Statul ia şi mai multe taxe

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că majorarea salariului minim la 3.000 de lei este ”esențială pentru a susține și proteja locurile de muncă”.

„Este o măsură care se sincronizează cu proiectul salariului minim european și care oferă companiilor românești un sprijin în încercarea de a-și asigura forța de muncă necesară, una dintre cele mai dificile provocări ale momentului!”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Salariul minim pe economie de 3.000 de lei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat din nou de ce trebuie crescut salariul minim în România. El a dat exemplul țărilor din Vestul Europei.

„O treime din români au salariul minim pe economie. E un pic diferit față de țările dezvoltate din Europa. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim. De ce? Ca să-și mențină forța de muncă. De exemplu, în construcții, au venit și ne-au spus că 3000 de lei e prea mic, ei ar prefera 4.000 de lei. Așa se face.

Aşa se face în orice economie, dacă vrem să ne ţinem plusvaloarea în România şi românii în România. Nu există altă abordare economică niciunde în lume. Este normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că împreună cu ministerul de Finanţe, vom lua decizia, dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

Sindicaliștii au făcut solicitarea pentru majorarea salariului minim de la 1 ianuarie, încă din luna iulie din cauza scumpirilor în lanț, însă nici până în noiembrie nu au văzut niciun ban. Oamenii cer Guvernului să majoreze urgent salariul minim brut la 3 mii de lei, pentru că, spun ei, orice majorare până la această sumă este nesemnificativă.

La acest moment salariul minim pe economie este de 2550 de lei, iar cheltuielile depășesc cu mult veniturile. De altfel, o familie formata din 4 membrii, 2 adulți si doi copii are nevoie de 8600 de lei lunar pentru un trai decent.

author avatar
Andreea Vlad
283 afisari

3 COMENTARII

  1. Doamna Andreea Vlad, acela e salariul BRUT nu NET. SPuneti-ne cu cat va creste NETul 😀

  2. Ciolacule tu ești tâmpit da’ tâmpit -tâmpit ! Hai să-ți spun repede de ce esti idiot:
    1/ amărâții ăia care au doar salariul minim lucrează aproape în totalitate în sectorul privat
    2/ mărea salariului minim se face, în general, din crestetea productivității. Dacă asta nu creste adică producția sau/și vânzările pe cap de vita furajată nu cresc, și nici cresc in criză în care ați băgat voi țară și economia ei, de unde poula mea sa de-a privatul salarii mai mari sclavilor lui ? De fapt cel mai mult câștigă statul prin încasarea unor taxe și impozite mărite. Firesc era daca voi, statu’, ați fi acordat niște facilități privaților, și în special celor cu capital romanesc, ca roată să se învârte în continuare și mai bine, dar n-ați făcut așa idioților, voi numai băgați banu’ in buzunarele multinaționalelor, indiferent de domeniul de activitate, că așa-i ordinul pe unitate !
    3/ pe cine crezi că prostești idiotule, cu sectorul construcțiilor că, vezi doamne, ăia ar vrea 4000 lei salariul minim. Bine, și acum cine-i oprește să acorde 4 mii, 5 mii sau cat vor mușchiul lor salariu ? Mă-ta!

  3. sa traiasca ciolanis cu 3000 lei brut pe luna, sa vedem ii ajunge?
    3000 lei brut pe luna este o mizerie, nu un salariu!
    ce facea romanul anul trecut cu 3000 lei net, sa zicem… mai face anul ăsta?
    iar ei vorbesc de 3000 lei brut de parca-ar vorbi de o gramada de bani.
    vorbea cineva mai sus de productivitate, in special in domeniul privat. ceea ce se produce in privat, in 2022…cu cat in plus se vinde acum fata de anul trecut?
    dar fata de acum doi ani?
    n-am vazut privati sa lucreze in pierdere reală.
    si daca tot ce rezulta din privat are preturi cu cel putin 30%-80% mai mari, uneori peste 100%, fata de acum un an sau doi, atunci de ce salariile din privat au ramas cam tot pe la nivelul salariului minim pe economie de anul trecut???
    privatii sunt cei mai mari hoti, patronii adica…tot timpul cand statul a oferit diverse facilitati pt. diverse domenii din privat, tocmai pt. a scadea preturile la produsele/serviciile finite livrate de privati, preturile finale nu au scazut, in schimb au crescut profiturile in conturile celor cu pricina.
    salariile in romania sunt de mizerie in domeniul privat din cauza faptului ca nesimtitii care lucreaza in cadrul autoritatilor statului(vehicule pt. spaga si razbunari personale) aduna spagi grase de la privati, sunt in cardasie cu politicienii locali, iar astfel legislatia din domeniul muncii si codul muncii au ajuns hartie igienica pt. corupti.
    cine pierde din asocierea in toata aceasta increngatura?
    salariatii, cei care chiar muncesc si-i tin in spate pe patroni.
    de asta capitalismul de cumatrie din romania a distrus clasa de mijloc si a creat putini si bogati, multi si saraci.
    avutia natiunilor este aceeasi, doar ca lacomia a facut ca in timp ce unii s-au imbogatit, ceilalti isi duc subzistenta cu minimul pe economie.
    politicienii vorbesc cu promisiuni mincinoase si foarte rar se intampla sa arunce si firmituri din ceea ce au promis.
    de ce? simplu, pt. ca si ei sunt beneficiari ai unor sume nedeclarate, primite tocmai pt. a nu face nimic real.
    cum sa traiesti in iarna anului 2022-2023 cu 3000 lei brut pe luna?
    si supraimpozitarea asta haină a salariilor?
    C U M ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger