AcasăSOCIALGuvernul toarnă gaz pe foc în relaţia cu profesorii: îi obligă să-şi...

Guvernul toarnă gaz pe foc în relaţia cu profesorii: îi obligă să-şi treacă meditațiile în declarații de interese

profesori in greva

Ministerul Educației mai pregăteşte o „surpriză” pentru profesori: îi obligă să-şi treacă meditațiile în declarațiile de interese.

A fost lansat în consultare publică procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare, iar conform documentului, profesorii trebuie să menționeze în aceasta meditațiile.

Ce este declarația de interese?

Proiectul de lege precizează şi ce este declarația de interese.

„Declarația de interese se face în scris, pe propria răspundere, și cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditații și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte, îndeplinite de cel care o completează.

Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese.

Personalul didactic de predare angajat ulterior datei de 31 decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare”, se arată în document.

Cine nu va depune declaraţiile de interese în termenele prevăzute și cine nu declară meditațiile se încadrează la abatere disciplinară, potrivit proiectului.

Sindicaliştii sunt revoltaţi

Sindicaliştii din Educaţie consideră că proiectul de lege este revoltător şi acuză chiar abuzuri.

În Legea învățământului preuniversitar se spune că profesorii nu pot face meditații cu elevii pe care îi au la clasă, prevedere foarte bună, spunem noi, nu mai sunt discuții.

Numai că prin această propunere, profesorii trebuie să comunice în acea declarație dacă fac meditații și cu elevi de la altă școală. Este aberant, chiar se sare calul.

De ce ar trebui să știe școala unde este profesorul titular, că acesta face meditații cu un elev de la altă unitate de învățământ?

O să vorbim și noi la minister când vom fi consultați, așa cum este normal, o să transmitem că este un abuz”, a spus Simion Hăncescu, președintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

author avatar
Andrei Ștefan
845 afisari

8 COMENTARII

  1. Dacă impozitați meditațiile atunci impozitați bacșișul la lăutari la medici la ospătari . Mai bine luptați cu evaziune fiscală cu munca la negru , mai bine colectați banii la buget , tăiați pensiile speciale și cumulul pensiei de la stat cu salariul tot de la stat.

    • hanonime, faroane-barosane, de acord cu tine dar nici ăștia nu trebuie iertați. Ia gândește-te tu la ceea ce dau ei țării! CE DAU? Rebuturi. 44% rebut!!!
      44% analfabeți funcțional aia înseamnă.

  2. Să vă treceți și voi parandărăturile și tunurile, țepele, manglelile și șpăgile politicienii lui pește prăjit! Și gențile din portbagaje!!!