AcasăSOCIALGuvernul taie în carne vie la TAROM. Vor fi concedieri pe capete

Guvernul taie în carne vie la TAROM. Vor fi concedieri pe capete

taromtarom

Se anunță concedieri masive la TAROM. Pandemia a afectat grav veniturile companiei aeriene de stat, motiv pentru care sute de angajați din totalul de 1.600 vor dispărea din schema de personal până la sfârșitul anului.

Compania aeriană TAROM va avea la finalul anului 1.233 de angajaţi, cu 579 mai puţini decât are în prezent, transmite bursa.ro.

Criza coronavirusului a obligat compania să-şi ţină avioanele la sol circa trei luni ca urmare a restricţiilor de zbor impuse de autorităţi. Prin urmare, TAROM se confruntă cu o scădere semnificativă a veniturilor.

TAROM e pe minus din 2007

Şefii companiei de stat estimează că TAROM va încasa anul acesta un miliard de lei din vânzarea de bilete şi alte servicii, cu circa 500 de milioane de lei mai puţin ca anul trecut.

2020 va fi al treisprezecelea an în care TAROM va înregistra pierderi, probabil cele mai mari din 2016 încoace. Şefii TAROM estimează că la finalul anului gaura din bugetul companiei va depăşi 315 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea recent că estimează scăderi de personal la TAROM care să ajungă până la 700 de persoane. Nici ministrul nu a dat detalii despre modul în care va fi redusă schema de personal.

Compania are cei mai mulți angajați per aeronavă din Europa și nu a mai făcut profit din 2007. În ultimii doi ani, TAROM a schimbat 8 directori.

author avatar
Andreea Vlad
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger