AcasăSOCIALGuvernul României angajează! Ce trebuie să faci pentru jobul plătit cu 6.100...

Guvernul României angajează! Ce trebuie să faci pentru jobul plătit cu 6.100 lei net

job Guvern

Guvernul României face angajări. Statul caută „consultant de imagine digitală” pentru unul din miniştrii actualului cabinet.

Într-un anunț de recrutare postat pe un grup de Facebook cu specific Jurnalism, PR sau social-media, guvernul anunţă că e în căutarea unui „consultant de imagine digitală” pentru un ministru din actualul cabinet.

În anunț nu se specifică despre ce ministru este vorba, ci că este un ministru „cu imagine bună”.

Ce fel de angajat caută Guvernul?

Anunțul este postat de reprezentanții unei agenții de HR, iar viitorul angajat trebuie să aibă cunoștințe atât foto, video și de editare, cât și de creare de conținut și social-media.

Căutăm un Consultant de Imagine Digitală pentru unul dintre miniștrii CU IMAGINE BUNĂ din Guvern. Acesta va face parte din cabinetul ministrului și va avea mai multe activități, grupate în trei mari categorii distincte:

  • Foto, video și editare
  • Redactarea textelor pentru postările de pe site și canalele social media
  • Administrarea canalelor social media: creare, dezvoltare, întreținere, optimizare, SEO etc.

Noul angajat va participa la toate întâlnirile importante ale ministrului, în țară și în străinătate, va fotografia, va filma, va edita materialele filmate, va conspecta punctele esențiale ale întâlnirilor și evenimentelor la care participă, va redacta textele de prezentare și le va posta pe canalele de care se ocupă”, se arată în anunț.

Viitorul consultant al ministrului va avea parte și de deplasări în străinătate.

„Programul și locul de lucru sunt flexibile, însă dată fiind natura jobului, vor fi multe deplasări împreună cu ministrul, inclusiv în străinătate, pentru a participa la toate evenimentele care trebuie consemnate.

Candidații trebuie să aibă experiență relevantă în domeniile de activitate descrise mai sus, să vorbească bine limba engleză și să fie disponibil la deplasări multiple, dar de scurtă durată, de regulă. Editarea video și foto trebuie cunoscută la nivel mediu, semi-profesional (pe calculator). Ministerul dispune de echipamente performante, care acoperă orice nevoie în acest domeniu.

Pentru experiență în două din cele trei domenii, salariul este de 4.500 de lei net. Pentru experiență în toate cele trei, este de 6,100 de lei net, sau mai mult. Câteva avantaje nefinanciare indirecte legate de zona de activitate a ministerului pot fi extrem de atractive pentru anumite categorii de candidați.

Fiind un job de consilier în cabinetul unui înalt demnitar, angajarea se face cu carte de muncă pe perioada mandatului ministrului”, se mai arată în anunț.

author avatar
Andrei Ștefan