AcasăSOCIALGuvernul pregătește măsuri pentru vaccinarea obligatorie mascată

Guvernul pregătește măsuri pentru vaccinarea obligatorie mascată

Măsuri neoficiale pentru impunerea vaccinării

Numărul redus al românilor înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid anunță un eșec total al campaniei. Raed Arafat a semnalat și el acest lucru liberalilor și a propus instituirea unor forme de ademenire a tinerilor să se imunizeze. Obligativitatea va apărea însă în momentul în care operatorii economici vor prelua activitatea de vaccinare a angajaților.

Datele semnalate de ziarul Național sunt, iată, reale. Amatorii de vaccinare din România nu sunt mai mulți de 4 milioane, fapt care dă peste cap planurile Guvernului de a vaccina 70% din populație. Raed Arafat a ridicat această problemă în ședința PNL, avertizând asupra riscului de plafonare a campaniei de vaccinare, dar fiind faptul că numărul celor care doresc, fără ezitări, să se vaccineze nu depășește 3,5 – 4 milioane.

Totodată, Arafat le-a arătat liberalilor că populația tânără, în marea ei majoritate, este reticentă la vaccinare, afirmând că există riscul ca în următoarele două luni interesul pentru imunizare să scadă brusc. Soluția propusă de șeful DSU a fost adoptarea unor măsuri luate și în alte state, de genul stimulării tinerilor să se vaccineze prin acordarea unor zile libere de la serviciu sau prin introducerea condiționării de vaccinare pentru participarea la spectacole, meciuri și concerte. În ceea ce-i privește pe tineri, îngrijorările guvernanților sunt cât se poate de justificate. Încercările de a-i speria cu știrile referitoare la tinerii bolnavi de Covid aflați în stare gravă la ATI sau chiar decedați sau cu știrea despre cei 5 copii Covid intubați aruncată în mass-media de secretarul de stat Andreea Moldovan nu au avut niciun efect. Dovadă și participarea masivă a acestora la protestele din stradă împotriva restricțiilor, cu sau fără masca de protecție. Chiar dacă acum s-a mai schimbat discursul, cu tulpinile devenite mai agresive, autoritățile nu trebuie să uite că toți știu că procentul de tineri afectați major de Covid este extrem de mic. Iar vaccinarea pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei dragi nu este nici ea valabilă, atâta timp cât ni se spune că cei imunizați transmit virusul.

Salariații, fără apărare în fața presiunilor angajatorilor

În disperare de cauză, Guvernul a anunțat că va trece la o măsură extrem de periculoasă. Aceea de a-i implica pe operatorii economici în vaccinarea propriilor angajați. ”Va exista această posibilitate, și avem multe solicitări de la mari operatori economici care au și posibilitatea, își și doresc să organizeze centre de vaccinare, și mai mult decât atât, să le pună și la dispoziția populației generale. Adică să preia și din populația generală. Mi se pare un demers foarte bun, și cred că trebuie să agreem acest demers, tocmai pentru că ne dorim să vaccinăm un număr cât mai mare de persoane. E bine să se organizeze acele centre, acolo unde sunt oamenii cei mai mulți. Am primit aceste solicitări, le-am direcționat către direcțiile de Sănătate Publică din județele respective, tocmai pentru a se crea circuitul funcțional. De multe ori, personalul medical este personalul lor propriu, cu care au contracte de prestări servicii, de asigurări medicale, au și spații, au cabinete medicale, și se pot organiza foarte bine chiar în incinta unităților respective. Mi se pare un demers bun, pe care îl susțin”, a declarat Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei Naționale de vaccinare. Sigur că firmele vor dori să-și vaccineze angajații pentru că astfel scapă de povara financiară a testărilor regulate și de riscul de a își opri activitatea din cauza unor focare. Problema este cea a abuzurilor care se vor comite, pentru că angajații vor avea de ales: ori se vaccinează ori sunt concediați, instituindu-se, astfel, obligativitatea mascată. Pentru că, evident, concedierea se va face din orice alt motiv în afara celui real.

2 milioane de vaccinați în 3 luni

Sigur că în acest moment încă mai există circa 700.000 de români pe listele de așteptare pentru vaccinare, însă listele nu mai cresc deloc. În trei luni s-au vaccinat doar 2 milioane de persoane, o bună parte dintre ”esențiali”, în care includem și cadrele medicale și profesorii, refuzând imunizarea. Provocarea pentru Guvern va fi nu cum să deschidă mai multe centre de vaccinare, ci cum să-i oblige neoficial pe români să se imunizeze în număr cât mai mare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.051 afisari

8 COMENTARII

  1. 700.000 de inscrisi in stand by nu mi se pare putini si nici esec.
    Esec mi se pare zone rosii cu județe determinante pt buget si zone neafectate dar cu ser nevaccinabil.
    Nu… indrepti tot serul din tara in zonele rosii si vaccinezi militar nonstop…
    E o lupta pe viata si moarte fara somn weekend, sarbatori si planuri de concediu. Nu doar lupta pana la capat. Al virusului sau al nostru. In cateva saptamani trebuia vaccinat Tm Bv Ct Ilfov Cj etc.

  2. Nu sa inchizi economia la 6 si ce astepti? Sa se sperie virusu sau ce? Ala poate sa stea in latenta si 6 luni in om si apoi sa infecteze.
    Carantina e o metoda de debut daca nu medievala.

  3. Bai Catule, bai Arahat, puneti-va voi cu arma biologica chinezeasca, sa vezi cine o sa invinga la sfarsit, idiotilor utili ce sunteti !! 🙂 Bai, voi credeti ca toti sunt sclavii si cobaii vostrii ? 🙂 Numai cu aia puteti face cate experimente vreti, ca doar de aia s-au nascut cu suflete de sclavi si cobai, bai !! 🙂 Taranilor de la cica conducerea tarii, voi sunteti numai niste marionete in mainile miliardarilor care conduc lumea cu adevarat, ii doare pe aia fix in pix de voi, cum nu faceti ce ordona ei, cum sunteti inlocuiti, sau aveti parte de un mic accident ne-prevazut !! 🙂 Bokuletule, ia fa tu un mic experiment local la tine in Kolozsvar, dar de unde o sa iei tu macar aia 5.000 de mici cobai, ca sa vezi cum e cu festivalul vietii tale, asa ca da-le macar acolo un 100 de iepuroi in plus, ca altfel nu se baga astia, bai, nu toti sunt hipsteri dusi cu pluta, nu pe toti poti sa ii duci cu zahareleul, bai trepadusule mic si pitik !! 🙂 Bai, si sa iti traiasca echipa aia de clovni ambulanti de la tine din ograda primariei, numita si clona lui U, voi sunteti Rusinea Clujului, toti rad de voi, bai !! 🙂 Hai cu noua diktatura de tip Soylent Green in tara tuturor posibilitatilor, bai, deja toti si-au dat seama ca scapa care si cine poate !! 🙂

  4. Sunteti un ziar de mercenari si cenzori imputiti care va vindeti poporul pe banii alogenilor.Huo,derbedeii dracului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger