AcasăSOCIALGuvernul pregătește introducerea certificatului verde. Documentul, obligatoriu după ce incidența depăsește 3...

Guvernul pregătește introducerea certificatului verde. Documentul, obligatoriu după ce incidența depăsește 3 la mie

certificatGuvernul pregătește introducerea certificatului verde. Documentul, obligatoriu după ce incidența depăsește 3 la mie

Autoritățile se gândesc la introducerea certificatului verde, după modelul altor state, pentru a nu mai închide activitățile economice la o rată de infectare de peste 3 la mie.

În primul rând, trebuie să fie adoptată hotărârea CNSU, ca apoi să fie hotărâre de guvern în ședința de guvern.

„Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie și atunci, ca să rămână deschise aceste activități, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde, mai ales că acum avem și se poate verifica prin acest cod QR foarte simplu, este una dintre propuneri, încât aceste activități să rămână deschise. Deci restaurantele pot să rămână deschise, pe baza unui certificat verde – este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU”, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern.

În ceea ce privește personalul din restaurant, acesta exemplu trebuie să poarte mască tot timpul. „Acum avem și vaccin, avem și un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, avem acest certificat verde. Este un mod de a menține economia deschisă, dar, în același timp, de a păstra și anumite reguli”, a mai spus el.

Certificatul verde, introdus de săptămâna viitoare

Introducerea certificatului verde ar urma să fie adoptată de executiv „cel mai târziu săptămâna viitoare”, a precizat premierul.

„Săptămâna aceasta vom mai avea discuții, în special cu INSP, cu Ministerul sănătății, să vedem care este cea mai bună formulă. Vă spun preferința mea: așa cum am spus și în ceea ce privește școala, că vreau să fie cu prezență fizică, să găsim măsurile astfel încât să avem școală cu prezență fizică, așa vă spun că nu vreau să închidem economia, nici înainte de valul 3, v-am spus că vom fi ține economia deschisă. Este una dintre variante. Cât mai curând trebuie să venim cu această decizie, pentru ca oamenii să știe exact care sunt măsurile pentru atunci când depășim un anumit prag sau 3 la mie”, a explicat Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
376 afisari

12 COMENTARII

  1. Ce pwule in gura o sa va luati voi, astia din gubern, o sa va iasa pe nas acel Zyklon B Zertifikat, numai stele verzi o sa vedeti voi, numai jucati-va cu focul, mal ales hotul ala criminal de Nelu Talharu, ala o sa fie cel mai vaxinat, dar nu in cap !! 🙂

  2. @ Ăștia încercă să înlocuiască limita de deficit bugetar admisă cu incidența COVID, că nu se încadrează în limita de deficit bugetar, „corectată” și cu parte din denominarea lui Mugur Isărescu, ca să justifice că certificatul verde individualizat susține economia, după ce s-au acordat certificate verzi tranzacționabile, cu drepturi de emisii poluante de către Uniunea Europeană, scopul fiind de fapt garantarea împrumuturilor guvernamentale cu certificate verzi ale celor ce solicită acele documente, ?

  3. @ De fapt o formă de redistribuire a poluării către indivizi, care se regăsește în „valurile de COVID” și supraîncărcarea secțiilor ATI, justificată prin necesitatea funcționării economiei, ?

  4. @ Israelienii au ajuns ;i la a patra douz[ de vaccin fiind printre cei mai implica’i ]n industriile poluante, ?

  5. & Deci, israelienii au ajuns și la a patra doză de vaccin fiind printre cei mai implicați în industriile poluante, ?
    Remarcați și faptul că în România industriile poluante au fost în cea mai mare parte închise, ?

  6. @ Deci ,se pare că marii poluatori urmăresc să împartă costurile poluării cu guvernele și popilația, prin vaccinare și certificate verzi, ?

  7. & Imperia petere studeant sumptuum pollutionis in multitudinem transferre, ut mutuari possint ad solvendas suas clientes politicas ,?

  8. Cine poate verifica „incidenta” daca e 3, sau 2, sau de loc? Mincinosii de guwernanti?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger