AcasăSOCIALGuvernul Orban, reguli stricte pentru redeschiderea restaurantelor! Incredibil, „sens unic” în cârciumi!

Guvernul Orban, reguli stricte pentru redeschiderea restaurantelor! Incredibil, „sens unic” în cârciumi!

restaurante

Vestea mult așteptată de milioane de români! Se redeschid restaurantele pe 9 iulie, cel puțin asta prevede un Ordin care reglementează condițiile de redeschidere. Localurile vor primi clienți doar dacă vor respecta o serie de reguli și restricții, la fel ca în cazul teraselor.

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea restaurantelor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

De exemplu, clienților le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de 2 metri unii de alții la mesele vecine. Solnițele, meniurile și olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condițiile de redeschidere, potrivit Profit.ro. Ordinul trebuie însă să primească și ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban.

Câți oameni vor sta la masă

Este stabilit un număr de maximum 6 clienți care pot ocupa o masă (față de maximum 4 la terase), exceptați de la această regulă fiind membrii de familie. De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.

La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19. Totodată, ocuparea locurilor din restaurant se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.

Personalul restaurantelor va purta mască și se va dezinfecta de fiecare dată înainte de a servi, mesele vor fi și ele dezinfectate și se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.

author avatar
Andreea Vlad
309 afisari

4 COMENTARII

  1. Alcoollistule, ceti mai place bautura, o berica amestecata cu o tarie,te face invincibil Nea Sica

  2. Eu sunt manga pe marginea santului , abia am terminat damigeana de mitilic si am trimis-o pe Livia dupa cateva sticle de ” mona ” , imi arde gatlejul si vreau sa devin invincibil pe malul stang al Nistrului . Alcoolismul face ravagii in Transnistria , majoritatea gaspadinilor nu mai pot sa urce in copacii din zoopark .

  3. Eu , Kostea Sugiuk , flasneta savuskineza ruginita , am fost ales Prim-Ministru BSGT ( Boschetii din Spatele Garii Tiraspol ) , alegere facuta cu unanimitate de voturi datorita faptului ca sunt cel mai mare consumator de propolis si laptisor de matca uman .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger