AcasăSOCIALGuvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor...

Guvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor plăti lunar pentru filme online

netflixGuvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor plăti lunar pentru filme online

Guvernul se pregăteşte să introducă o taxă pe filmele online. Este vorba despre o taxă de 4% din veniturile obţinute platformelor de streaming de filme şi seriale, precum şi una de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

Autoritățile estimează că 1,16 milioane de români folosesc astfel de platforme, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de circa 38 de milioane de lei.

Informaţia a fost anunţată iniţial pe Facebook de Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei din partea USR. Pe de altă parte, Bogdan Gheorghiu, ministrul interimar al Culturii, a precizat că taxa pe filmele online nu va modifica preţul pe care îl plătesc cetăţenii pentru platformele de streaming.

Guvernul vrea să introducă taxă pentru filme online

Proiectul de lege a fost transmis de Guvern către Parlament, iar în decursul ultimei luni a primit avize de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

Aceste modificări au fost incluse la propunerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi au în vedere faptul că principiile directivei AVMS aşa cum a fost aprobată în 2010, au la bază şi promovarea operelor audiovizuale europene prin programul de radiodifuziune, dar şi prin includerea posibilităţii contribuţiei financiare a radiodifuzorilor în producţia naţională a operelor audiovizuale.

Printre serviciile care ar putea fi taxate se numără şi Netflix sau HBO GO.

author avatar
Andreea Vlad