AcasăSOCIALGuvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor...

Guvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor plăti lunar pentru filme online

netflixGuvernul le mai fură românilor o plăcere: introduce „taxa Netflix”. Cât vor plăti lunar pentru filme online

Guvernul se pregăteşte să introducă o taxă pe filmele online. Este vorba despre o taxă de 4% din veniturile obţinute platformelor de streaming de filme şi seriale, precum şi una de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

Autoritățile estimează că 1,16 milioane de români folosesc astfel de platforme, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de circa 38 de milioane de lei.

Informaţia a fost anunţată iniţial pe Facebook de Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei din partea USR. Pe de altă parte, Bogdan Gheorghiu, ministrul interimar al Culturii, a precizat că taxa pe filmele online nu va modifica preţul pe care îl plătesc cetăţenii pentru platformele de streaming.

Guvernul vrea să introducă taxă pentru filme online

Proiectul de lege a fost transmis de Guvern către Parlament, iar în decursul ultimei luni a primit avize de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

Aceste modificări au fost incluse la propunerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi au în vedere faptul că principiile directivei AVMS aşa cum a fost aprobată în 2010, au la bază şi promovarea operelor audiovizuale europene prin programul de radiodifuziune, dar şi prin includerea posibilităţii contribuţiei financiare a radiodifuzorilor în producţia naţională a operelor audiovizuale.

Printre serviciile care ar putea fi taxate se numără şi Netflix sau HBO GO.

author avatar
Andreea Vlad
645 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai bine punea taxa pe viciu porn tigari scarpinat in cur. De economia subterana o fi auzit Usl? 40 de miliarde anual netaxati.De taxa multinationalelor si bancilor sau redeventa o fi auzit? De suptierea banilor baronilor au auzit? De restructirat personal necompetent primarii? De taxa de solidaritate a pensionarilor de lux pt pensionarii saraci o fi auzit sociala?

  2. Sa ia bani din Neversea si Untold sau din alte concerte ale lui Boc unde se intra 70.000 de rataciti fara masca si deseara la meci sa intre nimeni, sa nu cumva sa fluierem pe Burleanu o alta sursa de venit la buget.

  3. Bai, daca pe romanasii komozi, docili si dresati ii doare mana sa descarce filme, ia sa plateasca in plus daca au Netflix !! Bai, de maine un film vizionate pe Netflix e de 50 de lei, sa vezi ce rapaid se recalifica u nii de pe acolo, dintre tefelistii fwututi in gura de sefii lor psihopati din multinationationale !! Ha ha ha 🙂 V-o meritati, bai ametitilor de userei, ia incolonarea la doxa 3 de vaxxin in cap !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger