AcasăSOCIALGuvernul dezinformează! Procentul de vaccinare al cadrelor medicale, sub 50%

Guvernul dezinformează! Procentul de vaccinare al cadrelor medicale, sub 50%

Raportările medicului Gheorghiță, contrazise de sindicaliștii din Sănătate

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară atrag atenția Ministerului Sănătății și Guvernului să înceteze cu dezinformarea publică în ce privește imunizarea. Aceștia arată că, potrivit datelor oficiale, doar 46,67% din personalul medical a fost vaccinat, și nu 89,96%, cum au declarat reprezentanții Executivului.

 

Dezinformările publice efectuate de instituții ale statului erodează încrederea populației, crescând ezitarea vaccinală, avertizează conducerea Federației Solidaritatea Sanitară, care a solicitat clarificarea informațiilor incorecte publicate de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) în data de 16 februarie.

”Solicităm instituțiilor abilitate ale statului să se sesizeze și să verifice situația din perspectiva unei posibile dezinformări publice intenționate. Considerăm că o campanie de vaccinarea onestă trebuie să aibă la bază informații corecte, fiind inacceptabil ca aceasta să se transforme într-o  campanie de dezinformare publică. Informațiile publice oferite de reprezentanții CNCAV, potrivit cărora 89,96% din personalul medical s-a vaccinat, nu coincid cu cele colectate public de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială Solidaritatea. Conform acestor date din cei 40.627 lucrători pentru care avem informări oficiale din partea unităților sanitare privind statusul vaccinal, doar 18.555 au fost vaccinați (adică 45,67%). Datele privind numărul de lucrători din sănătate vaccinați existente pe Platforma de monitorizare a impactului Covid-19 asupra lucrătorilor din sănătate au fost preluate de la un număr de 106 unități publice care au transmis informațiile în mod oficial până acum, ele reprezentând aproximativ 20,314% lucrătorilor din totalul angajaților din sector public sănătate. Solicitarea informațiilor a fost transmisă tuturor unităților sanitare, acestea fiind rezultatele primite până în acest moment. Platforma indică atât fiecare unitate care a transmis informațiile și procentul lucrătorilor vaccinați din acea unitate, cât și distribuția vaccinării pe categorii de personal”, susțin reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară.

S-au încurcat în cifre

Lotul lucrătorilor din sănătate și asistență socială avut în vedere de reprezentanții Comitetului Național de Vaccinare a fost de aproximativ 250.000 persoane eligibile pentru faza I, în condițiile în care numărul total era de aproape 400.000, susțin sindicaliștii din sistemul medical. ”Conform datelor INS (valabile pentru anul 2019) sectorul sanitar și sectorul asistență socială numără, împreună (în medie), 395.462 de lucrători. Numărul de <<aproximativ 250.000 persoane eligibile>> comunicat de oficialități pentru același sectoare este mai mic cu 145.462 de lucrători (excluderea de la numărătoare ar putea avea legătură, spre exemplu, cu refuzul vaccinării într-un număr mare de cazuri). Pentru o corectă informare publică ar trebui să știm care este evoluția infectărilor în cazul celor 145.462 de lucrători din sectorul sănătate și sectorul asistență socială care nu au fost incluși în categoria lucrătorilor esențiali. Nu putem exclude riscul unei selecții statistice preferențiale a lucrătorilor vaccinați din cele două sectoare, efectuată de cei de la  CNCAV pentru a putea raporta o campanie reușită”, mai arată Federația Solidaritatea Sanitară.

A scăzut testarea, nu infectarea

Sindicaliștii din Sănătate susțin că afirmația celor de la Centrul Național de Vaccinare, potrivit căreia infecțiile au scăzut cu 87,7% în rândul cadrelor medicale după vaccinare, nu are nicio legătură cu realitatea. ”Pentru a afirma că a scăzut ponderea infectării în rândul lucrătorilor vaccinați trebuie monitorizată evoluția infectărilor în rândul acestora. Din datele publice existente, România nu desfășoară nici un studiu privind infectarea SARS-CoV-2 a lucrătorilor din sănătate vaccinați, respectiv eficiența vaccinurilor având ca subiecți acești lucrători. Trebuie luată în calcul și evoluția testării, pentru că există riscul de a descoperi faptul că se testează mai puțin sau că a scăzut dorința de testare a lucrătorilor vaccinați”, ne-a declarat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.866 afisari

4 COMENTARII

  1. Mai poti avea incredere intr-un Guvern care in fiecare zi te minte ?
    Acu tot PSD este de vina ? Cand Guvernantii dau dovada de incompetenta crasa, si nimeni nu e gasit vinovat
    # n-are timp sa iasa in strada, e ocupat cu ciolanul
    Acum nimeni nu vede, nu aude si nu zice nimic, silentio stampa

  2. Aceste javre au produs in tot sistemul de vaccinare un haos, nu stie nimeni cati s-au vaccinat, ce categorii,.Au bagat in fata tot felul de
    asa zis cu riscuri inchipuite, batandu-si joc de persoanene cu varsta de peste 65 de ani, Cred ca ar trebui facute anchete in toata tara.
    Cunosc zeci de persoane care s-au vaccinat fara drept.Totul este o bataie de joc, creD ca o sa explodeze sandramaua, Romania fiind o
    o tara total esuata, care este legata de Europa cu un ombilic, prin care curg toate dejectiile acesteia !

  3. @ Fac ăştia promovarea la producătorii de vaccinuri care se zbat să nu ajungă să producă vaccinuri cât Institutul Cantacuzino,?

  4. Gheorghita, baga frate 1000‰ ca pe vremea lui Ceşcuțä cand crestea graul precum vrejul de fasole din poveste.
    Uite daca suni sa te programezi iti zice ca nu mai sunt locuri. Da iti zice zilnic. Uite suna si zi ca esti altcineva si sa vezi ce-ti spune…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger