AcasăSOCIALGuvernul dă noi VOUCHERE pentru români. Ce trebuie să faci ca să...

Guvernul dă noi VOUCHERE pentru români. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia unui tichet de 50 lei

rafila certificat verdeGuvernul dă noi VOUCHERE pentru români. Ce trebuie să faci ca să intri în posesia unui tichet de 50 lei

Coaliţia PSD-PNL-UDMR a găsit soluţia prin care testarea să fie, totuşi, gratuită. Dar pentru o perioadă de 60 de zile.

Aşadar, angajații nevaccinați vor putea să se testeze pe banii de la bugetul de stat maximum 2 luni, după care fie vor plăti din banii lor testele, fie se vor vaccina, fie vor avea contractul de muncă suspendat.

Aşa sună cea mai recentă versiune a proiectului legislativ privind Certificatul electronic Covid.

Vouchere în valoare de 50 lei fiecare

Proiectul inițiat de Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, prevede că testele vor fi plătite de stat prin intermediul unor vouchere în valoare de aproximativ 50 de lei fiecare.

Mai prevede extinderea capacității de testare, astfel încât astfel de centre să fie deschise în centrele comerciale, în clădiri de birouri, unități de producție și farmacii. Dacă testul costa maj mult decât valoarea voucherului, atunci diferența va fi plătită de angajat, mai arată proiectul de lege.

Impact bugetar: 220 de milioane de lei

Impactul bugetar maxim al acordării acestor vouchere este de circa 220 de milioane de lei.

Deminitarii, inclusiv parlamentarii, sunt și ei incluși in proiectul de lege și vor fi obligați să prezinte certificatul covid la job. Certificatul covid va atesta vaccinarea, trecerea prin boală (maxim 180 de zile) sau testarea.

Intenția coaliției este ca legea certificatului verde să treacă de Parlament până la Crăciun. O decizie finală este așteptată lunea viitoare. În paralel, AUR ar intenționa să facă un amplu protest la Parlament, împotriva certificatului verde, pe 21-22 decembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
1.471 afisari

9 COMENTARII

  1. @ Bă, ce „cerificat verde” când de zeci de ani despre evidența vaccinărilor la angajări se eliberează adeverință cu vaccinările, de către medicii de familie, ?

  2. @ Dacă vaccinarea a determinat pozitivarea testelor antidoping la sportivii din țările care au anunțat boicotarea jocurilor olimpice, deci dacă vaccinul îmbunătățește performanțele fizice ale sportivilor, ?

  3. & Certificatul verde (covid ), la locul de muncă, este și despre „românul verde” , nepotisme, „moștenirea funcțiilor”, domnul Rafila fiind oarecum și reprezentativ pentru o astfel de „utilizare politică” a unui „așa certificat”, ?

  4. Ce trebuie sa faca romanii,aia care nu vor neam sa se testeze,dar’mite sa se vaccineze??Sa pupe poala lui rafila,ca le da ceva de baut sau de mancare ,in valoare MAXIMA deeeee? URIASA SUMA DEEEEE?50 banisori,pardon,lei!!WOWWW!!ASTA DA,MARINIMIE TIPIC PESEDISTA,MILOGILOR,ASA CAAAAA? FUGUTA LA COADA!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger