AcasăSOCIALGuvernul Cîțu sabotează țara. Românii vor mânca doar hrană din import

Guvernul Cîțu sabotează țara. Românii vor mânca doar hrană din import

Coaliția lui Cîțu duce țara în sapă de lemn

Cea mai importantă investiție care urma să fie făcută în România și care ar fi dat acces populației la hrană din producția proprie a fost scoasă, pe șest, din Planul Național de Relansare și Reziliență. Actul poate fi considerat o trădare națională, având în vedere că îi falimentează pe fermieri și pune în pericol securitatea alimentară a țării.

Investiția în cele opt depozite regionale, care ar trebui să preia marfa de la producătorii agroalimentari și să o distribuie mai departe către magazine, restaurante sau către export, a fost scoasă de Guvern din Planul Național de Relansare și Reziliență. Se pare că principalii vinovați sunt cei de la USR, prin ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care au nu au fost de acord cu propunerea celor de la PNL. ”Este o nouă lovitură cumplită pe care Guvernul o dă agriculturii. De peste un an fermierii au fost ignorați și batjocoriți. Nu au primit despăgubirile pentru secetă și nu au primit niciun fel de sprijin, nici măcar să-și poată vinde marfa în perioada în care era interzisă deplasarea. Aceste depozite erau esențiale, pentru că fermierii români nu au unde să-și depoziteze marfa și atunci nu pot garanta livrări pentru supermarketurile alea puține care le mai primesc marfa. Dacă treceau în PNRR investiția în cele opt depozite regionale sigur ar fi fost aprobată de Comisia Europeană, pentru că se pregătește această strategie, de la fermă la furculiță. Această strategie prevede, printre altele, un lanț scurt de aprovizionare de la fermier la consumator. Și atunci, odată construite aceste depozite, fermierii ar fi putut să-și aducă marfa și de acolo să aprovizioneze magazinele sau piețele din proximitate. Pe de altă parte, fermierii noștri muncesc degeaba, pentru că ei nu au capacitate de stocare, o capacitate care s-a dovedit a fi crucială anul trecut, când au fost restricțiile de circulație, iar marfa a fost aruncată. S-au stricat mii de tone de castraveți, roșii, ceapă, ridichi, salată și tot ce au mai produs aceștia”, ne-a declarat europarlamentarul Carmen Avram.

Banii pentru irigații, pierduți de liberali

România nu va mai primi bani pentru finanțarea sistemului de irigații, din cauza unor greșeli uriașe a liberalilor. ”Din acest moment sunt vitale irigațiile, pentru că se vor impune culturile organice, care necesită o cantitate de apă de trei ori mai mare. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a făcut o greșeală imensă, care ne va costa extrem de scump pe toți. Investițiile în irigații nu puteau fi trecute în PNRR și Guvernul știa foarte bine acest lucru. Comisia Europeană a dat României bani pentru a face irigații, dar singurul care a folosit bani pentru aceste investiții a fost Petre Daea, acoperind aproape două milioane de hectare. Proiectele ar fi trebuit însă continuate de actualul ministru Adrian Oros, însă acesta, din noiembrie 2019 și până azi, nu a folosit niciun ban din cei alocați de Comisia Europeană pentru irigații. Văzând că nu am folosit acei bani, acum aproape două luni, când Guvernul a cerut bani pentru irigații, Comisia Europeană a refuzat, tocmai pentru că nu îi folosisem pe cei care ni dăduse deja, și ne-a transmis că, dacă vrem să facem ceva, să facem din bugetul național. Știind acest lucru, Guvernul a prins irigațiile în Planul Național de Relansare și Reziliență, unde au și fost respinse”, ne-a mai precizat europarlamentarul Carmen Avram.

Agricultura, lăsată fără sprijin

În tot PNRR-ul făcut de Guvern nu există niciun proiect pentru fermierii români, ne mai spune europarlamentarul Carmen Avram. Iar în paralel, Guvernul a dat drumul la vânzările de terenuri agricole, în condițiile în care deja 45% din suprafață este deținută de firme străine. ”Asta înseamnă că dependența României față de hrana din import va fi și mai mare. Problema este că aproape niciun român nu-și va permite să cumpere vreun teren scos la vânzare. Am deja semnale că sunt zeci de terenuri cu suprafețe mari în Sudul și în Estul țării care vor fi scoase la vânzare de fermierii români, pentru că au ajuns în sapă de lemn. Și pare un plan foarte bine pus la punct, cu falimentarea fermierilor și vânzarea terenurilor agricole”, a afirmat Carmen Avram.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.314 afisari

10 COMENTARII

  1. min agriculturii cel mai mare tradtor care nu a facut nimic pt agricultura a sabotat din primul minut pt interese straine si acum daca si catu a scos agricultura din planul mare al ue facut pt destepti nu pt prosti sa fie judecati ca inalta tradare si ………….. intind ei plapuma sa vada unde se rupe!!!!!!!!

  2. Guvernanții României,trădători de țară!Trebuie sa răspundă pentru distrugerea tarii

  3. La ce va astetati , voi aia care i-ati votat ?
    Noi slujim interesele strict ale strainilor, Romania doar o vaca de muls

  4. PADURILE LE-AM FACUT PRAF !,AU SECAT IZVOARELE ,RAURILE AU AJUNS LA DEBITE MINIME ,UNELE AU SECAT ,IN OLTENIA DESERTIFICAREA ESTE LA ORDINEA ZILEI !,IN BARAGAN CULTURILE SUNT COMPROMISE DIN LIPSA IRIGATIILOR ,DE 31 DE ANI NU S-AU MAI FACUT 2 METRI DIN CANALUL SIRET BARAGAN !,NICI MACAR CEI CATIVA km DE CANAL TERMINAT PINA IN 89 DE LA ACUMULAREA PADURENI PUTNA PANA LA INTRARE IN MARASESSTI NU S-A PUS IN EXPLOATARE !! CAT DE INCONSTIENTI CAT DE IRESPONSABILI
    SUNT CEI CARE SE PRETIND GUVERNANTII TARII !.
    SIGURANTA ALIMENTARA ESTE O PROBLEMA DE STRATEGIE NATIONALA ,O PROBLEMA DE CSAT ! CAND VETI PUNE PE ORDINEA DE ZI CANALUL SIRET BARAGAN Dle PRESEDINTE ?

  5. Va place cum.va saboteaza zilnic si voi toti dormiti o sa mancati carnea artificială a lui BILL GATES asta e si smecheria in timp ce toti romanasii stau sub pat ascunsi sa va fie rusine lasii lasilor veti crapa de foame in curand.

  6. Ma sterg la cur in oglinda de la buda garii Tiraspol si-mi dau cu HUOOOOOOOO si HUIDEOOO …….hihihihihi….ce nostim sunt ……hihihihihihihihihi……!!!!!!!

  7. Eu sunt Cetatean Anonim Andeseeanu Vasile Ciobanul Anus , 9 postari x 3 copeici = 27 de copeici numa la articolu aista ….

  8. Gașca de escroci veniți la putere sa termine tot ce mai e bun in tara asta.Sunteti cumva angajat la Bruxelles, domnule Câțu? Cu cât vă plătește Bruxelles -ul să ne exterminați la propriu? Nu sunteti român? Nu înțelegeți că prima voastră responsabilitate este fata de prostii care v-au votat??? Unde este #REZIST acum??? O să mâncăm iar toata marfa proastă din vest, plina de îngrășăminte si hormoni? Nu vă mai ajung banii ?? Sunteti muritor de foame de acceptati asa ceva??? Va dau eu sin salariul meu de profesor bani in fiecare luna, doar faceti ceva pentru tara asta! ANTIROMANI asta sunteți. Să ștergeri din cetățenie. Nu sunteți român. Aveti o singură țară- BANUL!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger