AcasăSOCIALGuvernul Ciolacu, pentru ucraineni, mumă, pentru români, ciumă

Guvernul Ciolacu, pentru ucraineni, mumă, pentru români, ciumă

Marcel Ciolacu ne ia la rost că am îndrăznit să comentăm despre prioritatea ucrainenilor în fața românilor

Aflăm de la Marcel Ciolacu, premierul României, că l-a rugat Ursula von der Leyen să transporte 3.000 de ucraineni din Israel în țara noastră, că plătește ea benzina. Restul nu mai contează, uzura celor peste 200 de zboruri ale Tarom fiind un fleac. Cetățenii ăia de mâna a treia, românii plecați prin pelerinaj la Ierusalim, au fost nevoiți să plătească triplu pentru un bilet la Tarom. În prezent alte câteva sute de români așteaptă să apuce și ei un zbor, că avioanele noastre fac curse non-stop ca să-i aducă pe ucraineni.

Un bilet de avion București-Tel Aviv costă, în medie, acum, sub 200 de euro, iar un bilet Tel Aviv-București, cam vreo 300 de euro, că deh, e cerere mare. Românilor plecați în pelerinaj la Ierusalim și prinși în conflictele armate de acolo, li s-a cerut de către Tarom 350 euro ca să-i aducă acasă. Să zică mersi că i-a luat Tarom, că alți operatori nu zburau de acolo, le-a transmis Marcel Ciolacu, lăsând să se înțeleagă, în mod neadevărat, că doar aeronavele românești mai decolează din Tel Aviv. Și da, trebuie să plătească, a zis premierul, că doar Tarom nu e Armata Salvării sau Crucea Roșie. Și mai ușor cu pelerinajele, băieți! Că nu vă mai ia Tarom nici cu 350 de euro. Normal că nu-i mai ia, că doar Tarom și întrega flotă aeriană a României este ocupată cu bieții cetățeni ucraineni, care au prioritate în fața prostimii din țara noastră. Când scandalul a luat amploare, a ieșit Ciolacu să ne liniștească. ”De fapt, adevărul este că m-a sunat Ursula și mi-a zis: <<Marcele, ia-i tu, cu avioanele tale, pe cei 3.000 de ucraineni din Israel și adu-i în România, că noi nu prea avem avioane și e mai simplu așa, că în Ucraina nu se poate ateriza, și nici în Belgia, nici în Germania, nici în Franța, nici în Italia, doar la București. Plătesc eu benzina, Marcele>>”, ne-a transmis premierul. Și da, este mândru prim-ministrul nostru că a avut capacitatea de a organiza acest lucru. ”Faptul că Uniunea Europeană îţi încredinţează astfel de lucruri, denotă că serviciile noastre, statul român, are această capacitate, lucru care ar trebui să ne bucure, nu să îl luăm în derâdere sau să comentăm”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru cârcotașii care au îndrăznit să se revolte. Suntem curioși când va plăti Ursula și cât va plăti pentru operațiunea transport prioritar al ucrainenilor.

Ambasada Ucrainei intervine

Pentru miile alea de ucraineni, autoritățile din țara noastră au intervenit pe toate planurile, la solicitarea Ambasadei Ucrainei la București. Astfel, șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că, în contextul exacerbării conflictului din Orientul Mijlociu dintre Israel și palestinieni, România acționează într-un spirit de solidaritate internațională, oferind astfel sprijin cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din nou din calea războiului. ”Ca urmare, în această seară, la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență <<Dealul Spirii>> București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), asigură preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel. Astfel, cei 220 de cetățeni ucraineni care sunt preluați vor beneficia de asistență medicală asigurată de către personalul specializat din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), urmând ca o parte dintre aceștia să își continue drumul mai departe, iar restul (aproximativ 40-50 persoane) vor fi transportați în spații de cazare temporară, oferindu-li-se un refugiu sigur în aceste momente dificile”, a transmis DSU. Un alt transport cu ucraineni, din 16 octombrie, va fi preluat tot de IGSU, la Cluj-Napoca, urmând să le pună la dispoziție spații de cazare.

Abandonați în Fâșia Gaza

Mai mult de 200 de români, printre care femei și copii, așteaptă, în zadar, să-i preia o cursă Tarom. Aceștia se află într-un real pericol, având în vedere că sunt foarte aproape de granița dintre Fâșia Gaza și Egipt. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, aceștia nu pot fi preluați, având în vedere că situația de securitate din teren nu a permis evacuarea lor în siguranță. Abia când și dacă vor putea ieși din Gaza, cetățenii români vor putea fi preluați de autocare și duși direct la aeroportul din Cairo, de unde vor zbura spre România, au explicat autoritățile. Aceștia, însă, nu sunt importanți, ni s-a spus de la Guvern, având în vedere că mulți dintre ei ar avea dublă cetățenie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.319 afisari

14 COMENTARII

  1. Votați și pe mai departe ciuma roșie și „bretin marșel” vă va vinde cu totul.

  2. O sa ne plateasca Ursula cu degetul din mijloc. Ucrainenii aia trebuiau luati de avioane ucrainene, iar daca asta nu a fost posibil, atunci sa trimita Ursula avioanele din tara ei, nu din Romania. Rusine, Ciolacule! Statul roman trebuia sa se ocupe sa aduca in siguranta acasa cetatenii romani, nu pe ucraineni sau alte natii!

  3. Bune rublele? Doar pentru „bagat” bățul prin gard…
    Huo, ruSSofililor! Oricum nu va crede nimeni.

  4. Mai intai ”un spirit de solidaritate natională” si apoi ”internatională” ar fi de dorit. Dar pe noi ne conduc ”internationalii” din pacate, si e vina noastra !

  5. Cilacelule esti foarte slab ,doar MULTA GARGARA . Cine OARE VA MAI VOTEAZA PSDNListilor .

  6. Tradatorii de tara din echipa cistigatoare au ajuns slugile unor raketi!

  7. Mi se pare normal. Colonia tot colonie ramane; ea executa ordine. Nu uitati sa votati slugile.
    Dar din atatea tari, de ce tocmai Romania? A, altele au refuzat….

  8. Țara este condusă de trădători, care își urmăresc interesele lor și a străinilor, este imperios necesară schimbarea 2024 și alungarea de la frâiele țării a acestor alogeni

  9. Rusine guvernantilor si UE dati suventi la palestinieli la ucrainieni si ai nostri mor de foame si cersec pe unde pot.In razboi sint de partea ucrainei dar ucrainieni sint dusmani nostri din todeauna . Bine ca ca sa trezit sa ne bage in seama dupe ce UE la parasit. Sintem un popor de slugi.datorita politicienilor.SPER SA TRAZMITETI SA NU IMI SAIMI SPUNETI CA SCRIU INCET DAR AM TRAIT MULTE SI AM VAZUT MULTE

  10. „Doi mari vrășmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.” Grigore Vieru

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger