AcasăSOCIALGuvernul, cercetat penal pentru moartea pacienților netratați

Guvernul, cercetat penal pentru moartea pacienților netratați

Vinovații pentru pacienții morți din cauza închiderii spitalelor vor fi trași la răspundere

Avocații Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor au început să depună plângeri penale in rem împotriva Guvernului, arătând că măsurile luate în timpul stării de urgență și stării de alertă au provocat moartea pacienților și agravarea bolilor. Totodată, Asociația va face plângere penală împotriva Executivului pentru deturnare de fonduri.

Procurorii vor declanșa cercetări penale în urma plângerilor penale in rem depuse de avocații Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor împotriva Guvernului. ”Dosarele sunt acum la medicină legală, iar avocații analizează și celelalte dosare. Mai avem avocați care ne solicită să participe la această activitate a noastră. Mai sunt și alți avocați care au preluat astfel de dosare. Acțiunea este in rem, plângere penală in rem, pentru că nu putem noi stabili vinovații acum, este nevoie de o anchetă serioasă care să releve cine a fundamentat măsurile luate și cum au fost ele fundamentate. Avem și cauze civile, la pacienții care nu au decedat, dar li s-a agravat boala, astfel încât este nevoie de proceduri noi, de recuperare, care înseamnă foarte mulți bani. Deocamdată procurorii trebuie să stabilească cine sunt vinovații.Primul ordin a fost, la începutul stării de urgență, că toate spitalele vor primi doar cazuri de urgență, după care au revenit și au spus că medicii pot stabili care cazuri sunt urgente. De aici a pornit totul, pentru că managerii de spitale nu au avut cum să aplice acest lucru, pentru că ar fi trebuit să consulte pacienții, iar dacă îi consultai trebuia să-i primești în spital. Însă spitalele nu aveau create circuitele pentru Covid și non-Covid. Mai târziu au apărut acestea. Mai apoi, secretarul de stat Horațiu Moldovan a mai emis un ordin, 555, prin care a stabilit limita de internare, 20% cazuri de urgență și 50% în ambulatoriu. Și cu restul ce faci? Cine a stabilit acest lucru și pe ce criterii? Chiar și în corespondența pe care am avut-o cu ministrul Tătaru, acesta s-a întrebat cum se poate stabili urgența dacă nu sunt consultați pacienții.Toate ordinele am înțeles că au fost redactate de Raed Arafat și de o parte din directorii din Ministerul Sănătății, însă primul ordin care interzicea internarea pacienților care nu sunt urgențe medicale l-a făcut doar Arafat. Iar managerii de spital nu puteau aplica dispozițiile lui Arafat decât dacă închideau spitalele. Și ce-au făcut? Au închis spitalele și au externat pacienții. După aceea s-au gândit ei să facă un ordin de ministru prin care obligau spitalele să facă niște circuite, circuitul roșu și circuitul verde, dar au făcut târziu acest lucru, iar între timp spitalele au fost blocate. Pentru că managerii de spital nu au avut la dispoziție aceste ordine prin care să poată organiza circuite, ba mai mult, să obțină și aprobarea DSP-urilor pentru structurile noi funcționale. Abia după 15 mai au putut face acest lucru”, ne-a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP).

Deturnare de fonduri

Președintele ANPP a anunțat că va depune plângeri penale împotriva Guvernului și pentru deturnare de fonduri. ”Nici acum nu este rezolvată problema internărilor pacienților, multe spitale sunt închise, iar la altele capacitatea este foarte redusă. Și asta pentru că nu toate spitalele au reușit să-și organizeze acele circuite. Și nici ambulatoriile nu funcționează, pentru că nici ele nu-și pot face circuitele. Iar asta în condițiile în care asigurații plătesc 10% pentru asigurările sociale de sănătate. Vom demonstra, prin avocații și economiștii noștri, că a fost o deturnare de fonduri. Casele de Asigărări de Sănătate au încheiat contracte cu furnizorii de servicii medicale în condițiile în care aceștia nu furnizau servicii, ceea ce este ilegal. Problema este că au luat bani din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate în condițiile în care nu au prestat servicii medicale pentru asigurați. Și este vorba despre câteva sute de milioane de euro deturnați și cineva trebuie să răspundă pentru asta. Finanțarea trebuia făcută din alte fonduri, nu din cele de asigurări de sănătate”, ne-a mai precizatpreşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
47.563 afisari

26 COMENTARII

    • De acord!
      Niște incompetenți!
      Incisiv președintele României trebuie cercetat penal pentru trădare a intereselor cetatenilor României, pentru subminarea economiei naționale și câte și mai câte !
      Pe ce bază a luat decizia de a decreta “Starea de Urgență” pe întregul teritoriu national !?
      Serviciile de informații trebuie sa fie cercetate in legătura cu activitatea desfășurată chiar dinainte de momentul noiembrie 3019, WUHAN, începând cu anul 2012 când in Parlamentul Germaniei a fost elaborat un document cu măsurile de răspuns in cazul scăpării unui virus identic cu COVID-19, dar denumit altfel ! Apoi, prin 2015, la TV din Italia se punea problema dezvoltării unui virus asemanator COVID-19 !
      Ce rapoarte cu date concluzii și propuneri au prezentat șefii serviciilor se informații (că slaba Domnului, avem o mulțime, poate cele mai numeroase din țările UE, cu un buget pe măsura …), conducerii strategice a României, membrilor CSAT, pentu a nu ne găsi descoperiți ca în prezent !?
      Au fost aceste informații veridice pentru că in prezent sunt tot mai multe date care contrazic veridicitatea pandemiei si că a fost, în realitate, un FALS și o manipulare globală, grosolană, pusă în mișcare de Mafia Mondială !?
      Menirea serviciilor de informații, mai mult ca ori care structuri ale statului, trebuie să lucreze permanent, 24/4 (24 de ore pe zi timp de 7 zile pe săptămână), indiferent de situație (pace sau război), pentru a asigura informații veridice, NU false, pentru ca statul să cetățenii României să fie în deplină siguranță, iar conducerea strategica a statului să ia hotărâri în cunoștință de cauză !
      Dacă serviciile de informații nu și-au făcut datoria, atunci să plătească !? Nu primesc atâtea fonduri doar ca să existe !

    • ARE DE CINE SÂ BATĂ JOC
      O.OMORÎT BÂTRÎNI O.OMORÎT .MAME CU CIPI OLÂSAT FAMILI CU DOLIU ..LACRIMI
      SI JALE CU COVITU.19.
      RUSINE IO HANDS.

  1. Jos cu mancurtii stalinisti infiltrati in presa romaneasca ! la beciul din Manoilov 42 cu ei , in genunchi pe coji de nuca cantand la flaute zbarlite !

    • Fostul ambasador roman in Finlanda si Estonia , politologul Catalin Avramescu : ” Marea majoritate a romanilor s-a saturat de psd , acest partid corupt si ineficient . Este timpul sa punem capat existentei politice a acestei grupari care de fapt continua mostenirea politica a partidului comunist roman . Sunt din aceeasi plamada si unde s-a dus partidul comunist roman acolo ar fi cazul sa se duca si psd , adica vorba unui tovaras de drum de-al lor , la cosul de gunoi al istoriei ”. Sociologul Bruno Stefan : ” Daca se face un referendum , mai mult de jumatate din populatia Romaniei ar veni la vot sa voteze scoaterea psd in afara legii . Cei care ar vota impotriva sunt nici 20 % . Ura fata de psd este foarte mare . Mai mult de jumatate din populatia Romaniei percep psd ca fiind un grup de crima organizata .” Breaking : ” Scandal cu executori la psd .Fostul consultant politic al psd , Anton Pisaroglu , a trimis executorii judecatoresti in Kiseleff la sediul psd pentru a-si recupera datoria de 5 milioane de euro ”.

      • vezi? exct ce scrie in articol, nu s-au tratat cronicii si uite in ce hal ai ajuns :)))))) deja esti acut, adica in crize ca sa intelegi

      • Dacă stăm să analizăm totul din ’89 încoace, nici un partid nu a ,,lucrat,,ptr binele tarii si al poporului…nici unul nu merită să conducă ȚARA…ne trebuiesc oameni noi,partide noi…fara corupti,penali si analfabeti…si sa fie de neam,ROMANESC..asa imi doresc eu sa fie conducerea si parlamentul ROMANIEI..mele dragi..??

  2. BICA,
    asta ai inteles tu din acest articol?ori esti in transa si ai uitat despre ce e vorba.Ia reciteste-l si apoi scrie la subiect.E vorba despre un guvern criminal,care sub pretextul virusului ,au lasat mii de pacienti sa moara.Un musulman a ajuns sa conduca sistemul de sanatate.Despre asta e vorba tovarase Bica…

    • Nu despre asta e vorba , tovarase ” anti ” , un musulman este primar si conduce administratia londoneza , e vorba de proasta coordonare si solutionare a unei probleme vitale de catre Raed Arafat pentru care trebuie sa raspunda . Rasismul nu e specific romanilor , tavarisci nazistalinist antidemocrat , te-ai deconspirat si ai iesit ca paduchele in frunte . Panimaesi ?

    • Noaptea , la 1:43 , e asa liniste in zoopark , am diaree de la stevie si m-am gandit sa cloncan cateva randiuliete pi niet , sa nu criada dusmanii nazisti ca am dat ortu ….imi chioraie matili si am tirminat mitilicu……

    • Corect! E cazul sa plateasca cei care au lasat cu buna stiinta oameni sa moara ca nu au avut atatea luni acces la sistemul de sanatate!
      Ce tara isi lasa locuitorii sa moara din neglijenta lor ?! ???
      Inadmisibil !

      • tu ce pastele ma-tii scrii mereu despre Tiraspol? numai un nemernic sau un imbecil poate susstine mafia portocalie; tu esti, cu certitudine, imbecil

  3. Sa fie trasi la raspundere toti vinovati,inclusiv presedintele tarii care a patronat guvernul.

  4. Art. 439

    Infractiuni contra umanitatii

    (1) Savârsirea, în cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat împotriva unei populatii civile, a uneia dintre urmatoarele fapte:

    ….

    b) supunerea unei populatii sau parti a acesteia, în scopul de a o distruge în tot sau în parte, la conditii de viata menite sa determine distrugerea fizica, totala sau partiala, a acesteia;

    ….

    j) persecutarea unui grup sau a unei colectivitati determinate, prin privare de drepturile fundamentale ale omului sau prin restrângerea grava a exercitarii acestor drepturi, pe motive de ordin politic, rasial, national, etnic, cultural, religios, sexual ori în functie de alte criterii recunoscute ca inadmisibile în dreptul international;

    k) alte asemenea fapte inumane ce cauzeaza suferinte mari sau vatamari ale integritatii fizice sau psihice,

    se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

  5. Uniti-va si chemati medicii la parchet! Dati guvernul in judecata! Pentru genocid, omor cu premeditare! Faceti ceva! Actionati nu doar dati din gura! Cu cit mai multi cu atit mai bine! Eu am terminat procesul contra guvernului si astept sentinta la dosar nr 2296/2/2020 de la cab. Faceti ceva!

  6. Ori PSD ori PNL ori alt partid sunt formate tot din comunisti, mai vechi sau mai noi…….patriotii trebuie sa conduca Romania, fara partide, independenti…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger