AcasăSOCIALGuvernul a dat Ordonanţa: se majorează salariile. Nu e vorba despre profesori....

Guvernul a dat Ordonanţa: se majorează salariile. Nu e vorba despre profesori. Vezi dacă şi locul tău de muncă e pe listă!

Salariul-minim

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care completează articolul I din OUG nr. 168/2022, prin care se majorează salariile pentru mai multe categorii sociale.

Aşadar, este motiv de bucurie pentru personalul din sănătate și asistență socială și din apărare, ordine publică și securitate națională .

De ce se majorează aceste salarii?

Măsură a fost luată de Executiv pentru o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector.

Lefurile se majorează începând cu data de 1 iunie 2023.

Vor să elimine inechităţile sociale

Tot de la 1 iunie cresc și soldele și salariile de funcţie ale personalului prevăzut în Anexa nr. VI – Familia ocupațională de funcții bugetare „Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională” din Legea-cadru nr. 153/2017 care se stabilesc, de asemenea, la nivelul celor prevăzute pentru anul 2022.

Și în acest caz se urmărește eliminarea inechităților salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr. VI a fost deja atins nivelul soldelor și salariilor de funcție prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022.

author avatar
Andrei Ștefan