AcasăSOCIALGreviştii STB, daţi pe mâna Poliţiei! Iată ce legi au încălcat protestatarii...

Greviştii STB, daţi pe mâna Poliţiei! Iată ce legi au încălcat protestatarii şi cine ajunge la audieri!

STB grevaGreviştii STB, daţi pe mâna Poliţiei! Iată ce legi au încălcat protestatarii şi cine a ajuns la audieri!

Vasile Petrariu, lider sindical în STB, consideră „ciudat” faptul că el şi colegi ai săi au fost chemaţi să dea declaraţii, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată.

Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului de lucru. Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ.

Greviştii STB, chemaţi să dea cu subsemnatul la Poliţie

Conducerea STB a solicitat Poliției ca cele 14 persoane să fie anchetate pentru că ar fi încălcat art. 29 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, coroborat cu art. 205 și 218 alin. 3 din Legea nr. 62/2011.

Primul pe lista celor pe care STB îi consideră organizatori ai grevei este Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ din STB și consilier general PSD.

Celelalte persoane sunt:

  • Florea Culcică, președinte executiv al Sindicatului Transportatorilor din București
  • George Tănase
  • Constantin Bălțărețu
  • Gheorghe Bălan
  • Ștefan Măneasa
  • Damaschin Viorel
  • Emeric Szabo Constantin
  • Tobescu Constantin
  • Vasile Viorel
  • Dumitru Octavian Stan
  • Lucian Marinescu
  • Luminița Smeu
  • Costel Andrei Melcea

Doar 90 tramvaie şi 70 trolee, pe traseu

Vasile Petrariu susţine că el şi unii dintre colegii săi au fost chemaţi la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulţumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

Ne-au făcut plângere penală şi ieri, astăzi şi până marţi suntem chemaţi la Poliţie. E foarte ciudat să constaţi că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicaţia primarului general – că el s-a exprimat la televizor – şi să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu.

Duminică, în a 4-a zi de grevă a celor de la STB, aproximativ 90 de tramvaie şi 70 de troleibuze dintr-un total de peste 680 de mijloace de transport în comun care ar fi trebui să circule, duminică, au ieşit pe traseu, potrivit datelor furnizate duminică dimineaţă de directorul STB Adrian Criţ. Mare parte dintre cei care au ales să continue protestul fiind şoferi de autobuz.

author avatar
Andrei Ștefan
306 afisari

5 COMENTARII

  1. …nu dosare penale, este foarte putin, bucurestenii sunt bataia de joc al acestui sindicalist al ciumei roșii, la pușcarie urgent cu ei, este atentat la siguranța cetateanului, platitor de taxe dar fară gram de confort….autobuzele si tranvaiele sunt ale sindicatului sau ale primariei? primarull general a procedat perfect. să vadă anchetatorii care este impicarea lui sârma de firea in aceasta poveste și să facă puscărie pentru ce a furat in mandatul ei…

  2. Dosare penale , pusi la plata pagubelor, sechestrate si vandute locuintele dupa care bagati la puscarie. Asta trebuie facut.
    Dupa astia se pot supara energeticienii si opresc curentul, aia de la gaze, etc.

  3. daca lumea nu se trezeste , si vor accepta legi absurde ,vor putea face greva doar in baie la ei acasa . stat mafiot esuat si pe deasupra politienesc .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger