AcasăSOCIALGREVĂ la CFR! Peste 250 de trenuri, blocate. Angajaţii au lăsat românii...

GREVĂ la CFR! Peste 250 de trenuri, blocate. Angajaţii au lăsat românii pe drumuri, de Sărbători!

greva cfrGREVĂ la CFR! Peste 250 de trenuri, blocate. Angajaţii au lăsat românii pe drumuri, de Sărbători!

Peste 250 de trenuri sunt afectate luni de greva spontană de la CFR, iar activitatea este oprită în 54 de staţii, a afirmat directorul CFR Infrastructură, Ion Simu. Reprezentanţii CFR SA susţin că acest protest este ilegal şi vor sesiza organele de cercetare penală.

Transportul feroviar este, aşadar, paralizat cu câteva zile înainte de Crăciun. Este haos, iar nervii oamenilor sunt întinși la maximum după ce peste 1.500 de trenuri sunt blocate la această oră de greva angajaților de la CFR Călători.

Călătorii au plecat singuri, pe câmp

Unele trenuri au fost oprite în câmp, iar oamenii nu au cu ce ajunge acasă, la serviciu sau la medic. Angajații de la CFR Călători au spus că nu renunță dacă nu le vor fi majorate salariile.

Oamenii stau pe peroanele gărilor de la primele ore ale zilei și nimeni nu le oferă nicio explicație sau când anume vor putea pleca acasă.

Grevă spontană la CFR

Nu este o grevă propriu-zisă și cel mai important este ilegală”, a spus directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu, citat de Club Feroviar.

El a ținut să amintească faptul că este ceferist de peste 30 de ani și că a început ca impiegat de mișcare. În acest contest, el a făcut apel la toți colegii săi ”să înceaptă de îndată lucrul, pentru că acțiunea lor se răsfrânge și asupra economiei, nu doar asupra trenurilor de călători, ci și asupra transportului de marfă pe calea ferată”.

Greva spontană teoretic nu și-o asumă nimeni, dar produce prejudicii. Greviștii trebuie să știe că aceste prejudicii nu pot fi suportate din costurile companiei. De aceea fac apel la ei să reia lucrul, pentru că cel puțin în Gara de Nord situația este gravă”, a spus Traian Preoteasa, director general la CFR Călători.

 

 

author avatar
Andrei Ștefan
157 afisari

2 COMENTARII

  1. Era un protest, prin Bucuresti, parca, pe 21 decembrie…ia uite, ce coincidenta ! Nu mai merg trenurile…

  2. Greva CFR s-a pornit tocmai cînd Sint proteste împotriva certificatul covid și vaccinarea obligatorie Oricum ,impunera certificatului Verde este un act de sabotaj al economiei naționale prin interzicerea accesului la lucru a unui procent de 70% din forță de munca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger