AcasăSOCIALGrevă în România! Pensionarii suferă. Anunţul despre pensie este uluitor

Grevă în România! Pensionarii suferă. Anunţul despre pensie este uluitor

Blocul National Sindical a promovat, prin initiativa cetateneasca, modificari ale legislatiei muncii neagreate de angajatori

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. De ce? Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

Aşadar, cu această grevă, nu are cine să ducă pensia românilor, în aprilie 2024.

„Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit”, susţine organizaţia sindicală.

În cazul în care nu vor ajunge la o înțelegere cu Guvernul, angajații Poștei Române vor intra în grevă generală, iar milioane de români vor fi afectați.

Vor întârzia toate plăţile sociale

„Nu doar pensiile, dar şi ajutoarele sociale și alte beneficii sunt acordate de Ministerul Muncii persoanelor aflate în situații de subzistență, prin intermediul poştaşilor. „Problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, anunţă BNS.

Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția.

Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul a mai spus că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile, iar livrarea pensiilor să nu fie afectată.

Pensia ar veni pe 8 aprilie

Există posibilitatea ca 2,5 milioane de pensionari să-şi ia pensiile de-abia luni, 8 aprilie. De regulă însă sindicatele folosesc astfel de momente pentru a pune presiune şi a obţine răspuns pozitiv la diferite revendicări.

Angajații Poștei Române au ieșit în stradă și amenință că vor intra și în grevă generală, dacă salariile și sporurile nu le vor fi majorate pe viitor.

author avatar
Andrei Ștefan