AcasăSOCIALGrevă generală pe 10 ianuarie! Sindicatele din educație nu renunță nici la...

Grevă generală pe 10 ianuarie! Sindicatele din educație nu renunță nici la proteste

grevaGrevă generală pe 10 ianuarie! Sindicatele din educație nu renunță nici la proteste

Angajații din educație iau în calcul greva generală, începând cu 10 ianuarie 2022. 67% dintre cei care au răspuns unui chestionar declanșat de trei sindicate în această săptămână sunt de acord cu acest lucru. În plus, 77% dintre respondenți susțin amânarea încheierii situației școlare pe semestrul I.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au declanșat la începutul acestei săptămâni un referendum pentru stabilirea acțiunilor de protest față de nerespectarea Legii-cadru nr. 153/2017.

Angajații din educație sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și spun că majorarea pe care ar urma să o primească este de aproximativ 65 de lei, fapt considerat umilitor. În aceste condiții, ei iau în calcul declanșarea protestelor, anunță sindicatele din învățământ.

Sindicaliștii din educație pichetează Guvernul

Miercuri, între orele 13.00 și 15.00 are loc ultima pichetare a Guvernului din acest an, urmând ca unele sindicate județene să continue și joi, 23 decembrie, pichetarea Prefecturilor, precizează comunicatul sindicatelor din educație.

Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor de bază, în medie, pentru a ajunge la sumele din grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017. Această majorare ar fi trebuit să fie acordată încă din 2020, dar a fost amânată de Guvernele Orban și Cîțu, fiind acum din nou amânată parțial de Guvernul Ciucă.

author avatar
Andreea Vlad
240 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger