AcasăSOCIALGrevă generală în Educaţie, de luni, 22 mai! La negocieri, dascălii nu...

Grevă generală în Educaţie, de luni, 22 mai! La negocieri, dascălii nu s-au înţeles cu Guvernul!

bacalaureatGrevă generală în Educaţie, de luni, 22 mai! La negocieri, dascălii nu s-au înţeles cu Guvernul!

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat, miercuri după-amiază, că că mesajul lor este „clar” – de luni, 22 mai, de la ora 08.00, cadrele didactice vor intra în grevă generală.

Negocierile pe caare le-au purtat cu premierul Nicolae Ciucă au eșuat.

100.000 de dascăli, în grevă!

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a anunțat, miercuri, că ”este limpede” că profesorii vor intra în grevă generală de luni, 22 mai 2023.

Este limpede că de luni va fi grevă generală. Este voința oamenilor. Mandatul nostru este de a veni cu ceva concret.

Am cerut astăzi, de exemplu, să se rezolve și problema inflației, adică să vină cu un act normativ care să acopere rata inflației.

Acest lucru se putea face. Este posibil să mai avem o discuție cu premierul, luni.

Mai este timp să găsească soluții, dar până atunci mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, orele 8:00”, a spus Hăncescu într-o conferință de presă.

Ciucă spune că Educaţia e o prioritate

Surse guvernamentale au declarat miercuri că impactul bugetar este de 300 milioane de lei în acest an pentru creșterea salariilor tuturor categoriilor din Anexa 8.

În urma discuțiilor am prezentat care sunt posibilitățile bugetare ale Guvernului în momentul de față. Ne-am angajat să închidem Anexa 8 din legea 153. Este o anexă și o asumare care vizează toate categoriile profesionale care au rămas în acea anexa.

De asemenea, ne-am asumat că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare împreună cu sindicatele vom înscrie textul convenit din care să rezulte că educația e prioritate națională, inclusiv pe componenta de salarizare.

Luni, vom avea o nouă întâlnire„, a spus Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan
359 afisari

12 COMENTARII

  1. Romania educata dar cu salarii de Africa. Ciuca grasanul nu intelege nimic. In jurul lui ”e” multe.

  2. de ce nu le cere nimeni si rezultate profesorilor care produc analfabeti ? salarii mai mari pentru neperformanta ?

  3. sa primeasca salarii in functie de rezultatele elevilor. fac in asa fel ca elevii sa faca meditatii ptr ca ei nu performeaza. daca merg pe santaj si intimidare, ar trebui ca guvernul sa nu cedeze

  4. Mei istetilor – nu se poate cere salarizare pe parformantele elevilor. Scoala nu inseamna sa torni cunostinte in niste capete care vor sa fie seci. poti sa te straduiesti oricat ca profesor dar daca loaza nu vrea sa invete si sta numai pe telefon degeaba te muncesti. Totusi profesorii ar trebui sa-si recupereze autoaritatea pierduta, sa faca scandal pe noua lege a educatiei (lege pentru sprijinirea LGBTQ si pentru satanizarea romanilor). Este mult mai ticaloasa si mai proasta decat vechea lege care este mai proasta decat legea de dinainte samd. Mult promisa digitalizare nu formeaza oameni si caractere, ba din contra…

    • Metodă – undeva în lume . Ora de educație fizică( ORA DE SPORT) se desfășoară în felul următor : În curtea școlii sunt amenajate cercuri de baschet, rugby, handbal, fotbal, volei, golf, baseball, etc. Iar ELEVII ALEG !!! disciplina ce-și doresc, ce le P L A C E ! ! ! Directorul ( de la etajul…) urmărește activitatea . După o perioadă profesorul care are puțini elevi, sau nu are deloc este întrebat : Pe tine de ce te plătesc ?

  5. Pai este un cerc. Sunt profesori slabi , (unii) , deoarece fiind salariile mici , nu se angajeaza decat…Daca erau salariile mai mari, un respect la scoala, atunci veneau altfel de oameni. Se dadeau examene…nu intra oricine. Sau asa imi place sa cred.

  6. Eu sunt pentru greva si pentru marirea salarilor la profesori. Eventual sa ia de la cei din sistemul de justitie. Dupa ce ca au banii, care ii au, nici macar treaba nu si o fac. Nu i condamna pe banditi, amana procesele cu anii…cum vedem toti. Castiga un grefier cat doi profesori. Am mai scris aici de un caz pe care il cunosc. De fapt la rata infrctionalitatii din Romania, nici nu trebuie o mare pregatire pentru judecatori si avocati si alte javre. Ci pedepse mari, procese la urgenta. Ceva asemanator ca pe timpul lui V Hugo. Te prezinti in fata curtii, ai furat o paine..in 5 min, decizia, 20 ani. Deportati la facut sosele. Ai facut violuri, talharii, furturi din locuintele unor amarati, hotararea in 3 min. Ciocanelul batut in masa, luati si executati. Nu iti trebuie mare pregatire sa scapi de ei. Culmea ca politia, presa, ii stiu pe marii infractori. Ce sa mai dovedeasca? Ce prezumtie de nevinovatie? Glontul.

  7. Pe Werner și guvernul lui îl doare la măciuca, pai în cei aproape 10 de trândavie de ce nu le-a mărit salariile profesorilor ,că doar venea din breasla lor și putea să le înțeleagă mai bine nevoile,

  8. ACHTUNG! nu mariti salariile la cei fara performanta , evaluati profesorii in functie de rezultatele elevilor si mariti salarii la cei care merita,nu otova , nu la cei care taie frunze la caini .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger