AcasăSOCIALGreva generală din educație continuă și miercuri. Încep protestele în stradă

Greva generală din educație continuă și miercuri. Încep protestele în stradă

grevaCând s-ar putea opri greva profesorilor. Sindicatele, așteptate să dea un răspuns la ultima ofertă a Guvernului

Greva profesorilor din învățământul preuniversitar continuă și miercuri, zi când sindicaliștii au spus că îi așteaptă pe reprezentanți guvernului pentru negocieri la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Sindicatele din Educației au spus că greva ar putea fi una de lungă durată și au anunțat că joi, 25 mai, ar putea avea loc un nou marș de protest.

Sindicaliștii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor

Premierul Ciucă a făcut apel către angajații din învățământ să revină la catedră, „mai ales în această perioadă extrem de importantă pentru elevi”, susținând că „Guvernul este pregătit să pună în aplicare viziunea educației centrate pe elev”.

El a transmis acest mesaj după ce Senatul a adoptat legile educației, pe care opoziția a anunțat că le atacă la Curtea Constituțională.

Pe de altă parte, sindicaliştii ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor, dacă Guvernul nu găseşte soluţii la revendicările lor. Aceștia sunt dispuşi să renunţe la grevă, doar dacă toţi profesorii vor încasa 4.000 de lei în două tranşe sau dacă Guvernul le majorează lefurile cu 16%.

Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a, care era programată miercuri a fost amânată pentru săptămâna viitoare, pe 30 şi 31 mai, asta dacă se vor relua cursurile până atunci.

author avatar
Andreea Vlad
250 afisari

1 COMENTARIU

  1. CAT DE PENIBILA E CHESTIA ASTA?PRESEDINTELE-PROFESOR TOACA BANII PE ARME SI PROFESORII MOR DE FOAME…..LOL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger