AcasăSOCIALUn tânăr s-a dus drogat la examenul auto! Cum și-au dat seama...

Un tânăr s-a dus drogat la examenul auto! Cum și-au dat seama polițiștii

Greu de imaginat! Prins pe picior greșit, după ce s-a dus la proba practică pentru permis. Depistat pozitiv cu aparatul DrugTest!Greu de imaginat! Prins pe picior greșit, după ce s-a dus la proba practică pentru permis. Depistat pozitiv cu aparatul DrugTest! (sursa foto: IPJ Sălaj)

O verificare derulată de către oamenii legii, în toiul zilei, a scos la iveală o situație mai greu de imaginat. Vizat a fost un tânăr care s-a dus să dea proba practică, respectiv cea de traseu, cu gândul de a obține permisul de conducere.

Situația a fost constatată recent, în Zalău. În primă fază s-a aflat că Poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat miercuri, timp de câteva ore, o acțiune în orașul amintit, cu scopul de a preveni accidentele de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni.

La un moment dat, în cadrul acestei acțiuni, a fost verificat și un candidat care susținea proba practică pentru permis. „Un tânăr, din municipiul Zalău, în timp ce se afla în proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a fost depistat pozitiv cu aparatul DrugTest”, se precizează într-un comunicat al IPJ Sălaj, transmis în 24 noiembrie.

Ce a urmat

Ca urmare a celor constatate, s-a deschis o anchetă. Candidatul la examenul pentru permisul auto a fost dus la spital, pentru prelevare de mostre biologice. „Tânărul a fost condus la spital, pentru prelevare de mostre biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, anunță sursa citată.