AcasăSOCIALGrecia introduce o nouă regulă pentru turiști. Dacă o încalci, ești amendat...

Grecia introduce o nouă regulă pentru turiști. Dacă o încalci, ești amendat cu 150 de euro

Grecia

Grecia introduce noi restricţii, din cauza creşterii cazurilor de COVID-19. Astfel, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice interioare, începând de sâmbătă, 1 august.

Măsura a fost decisă ieri de guvernul de la Atena, care a promis toleranță zero pentru încălcarea restricțiilor.

Vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale. Locurile în baruri sunt limitate, pentru a se evita aglomerarea, iar clienții în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviți. Amenda pentru nerespectarea regulilor este de 150 de euro.

De asemenea, s-au anunţat numeroase controale ale poliţiei în pub-uri şi în transportul public. Săptămâna trecută, guvernul a extins obligaţia de a purta masca incluzând magazinele şi transportul public, potrivit Agepres.

Grecia, cel mai scăzut bilanț din Europa

În ultimele zile, numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut constant în Grecia. Miercuri au fost raportate 57 de noi cazuri. O zi mai târziu, numărul lor a fost de 65. Vineri au fost înregistrate 78 de noi infectări.

Grecia a înregistrat până în prezent 4.401 cazuri de Covid-19 și 206 decese cauzate de coronavirus. În raport cu populaţia de 10,5 milioane de locuitori, acesta este unul dintre cele mai scăzute bilanţuri din Europa.

Doi români plecați în vacanță la greci, depistați cu COVID-19

Doi cetățeni români au fost depistați cu COVID-19 la intrarea în Grecia, informează Ministerul Afacerilor Externe, sâmbătă, într-un comunicat.

„Aceștia au fost deja plasați în carantină în unități hoteliere special desemnate și sunt asistați medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanții misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

MAE precizează că protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetățenilor confirmați ca fiind infectați sunt luate de către autoritățile elene, conform legislației în vigoare.

author avatar
Andreea Vlad
441 afisari

1 COMENTARIU

  1. PROST SA FII SA TE DUCI IN EXCURSIE LA GRECI SAU IN ALTA PARTE, SA TE AMENINTE CU AMENZI PESTE AMENZI, SI TOT FELUL DE REGULI SI LEGI IDIOATE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger