AcasăSOCIALUPDATE/ GRAV incident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de...

UPDATE/ GRAV incident feroviar în Teleorman. A fost activat Planul Roșu de Intervenție! – FOTO

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

A fost alertă în rândul salvatorilor, la primele ore ale zilei de luni, ca urmare a unui apel la numărul unic de urgență, 112, care anunța un accident feroviar, în județul Teleorman. A fost fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

UPDATE 2: Apar noi date despre numărul persoanelor care au avut de suferit de pe urma incidentului feroviar din Teleorman. Astfel, ISU Teleorman anunţă că 12 persoane au fost rănite luni dimineaţa în trenul de persoane care a oprit brusc, după ce în faţa acestuia două vagoane ale unui marfar au deraiat, potrivit Mediafax.

Patru oameni duși la spital, cu diverse traumatisme

Din datele furnizate de ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite. Patru dintre acestea au fost transportate la spital, iar 8 nu au necesitat acest lucru, dar au fost asistate medical la faţa locului.

Două dintre victime, un bărbat de circa 46 de ani şi o femeie de aproximativ 30 de ani, au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor şi capului, conştiente şi cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de circa 59 de ani şi o femeie de aproximativ 61 de ani, au fost transportate la Spitalul Municipal din Roşiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor, potrivit sursei citate.

UPDATE: S-au aflat și primele informații de la CFR Călători în acest caz.

„În cursul acestei dimineţi, din cauza deraierii la intrare în staţia Roşiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate. Din primele informaţii, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri”, a anunţat CFR Călători, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79, Budapesta – Bucureşti Nord. „Până la restabilierea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia”, mai precizează CFR Călători.


Din primele informații, trei oameni au fost transportați la spital.

În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni.

Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului.

Odată ajunse, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Trei persoane duse la spital

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Conform DSU, mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, iar trei victime au fost transportate la spital. Nu s-au anunțat informații despre starea acestor persoane.

„La acest moment, călătorii sunt transportați cu 2 microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede”, potrivit sursei citate.

În acest caz, au fost angrenate forțe de intervenție de la ISU Teleorman, Olt și Dolj – reiese din cele anunțate de reprezentanții DSU. Între timp, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

 

author avatar
Andrei Coman
450 afisari

3 COMENTARII

  1. IDIOTII CARE S-AU SUCCEDAT LA ASA ZISA GUVERNARE AU DISTRUS SISTEMATIC TOT CEEA CE TINEA DE SIGURANTA -SECURITATATEA CIRCULATIEI PE CFR !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger